Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Uskoro EUFITMOS platforma dostupna za praćenje kondicije kod mladih
Erasmus+ projekat „Evropski sistem praćenja fitnesa" (EUFITMOS) okupio je, još jednom predstavnike partnerskih evropskih univerziteta u proširenom sastavu, među kojima i predstavnike Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, na radnom sastanku održanom onlajn, sa jednim zadatkom, koji se ogleda u nastavku razvoja EUFITMOS platforme za praćenje kondicije kod mladih.

Evropska mreža za praćenje kondicije kod mladih na onlajn platformi predstavlja jedan od rezultata ovog Erasmus+ projekta, na čijem su onlajn radnom sastanku, u ime Fakulteta,  učestvovali dekan prof. dr Stevo Popović, doc. dr Bojan Mašanović i doc. dr Jovan Gardašević.

Pored generalnih informacija o projektu, agenda sastanka je predvidjela prezentaciju dva nedavno objevljena pregleda članka u časopisu Frontiers in Pediatircs (Q1), zatim prezentaciju EUFITMOS Fitness Battery priručnika, kao i e-trening modula za nastavnike. Na kraju sastanka je bilo riječi o komunikaciji i diseminaciji, kao i o zadacima u predstojećem periodu koje je neophodno realizovati u skladu sa prijavnom aplikacijom.

Na redovnom sastanku su bili predstavnici ostalih partnerskih organizacija, učesnica ovog projekta: Udruženja za razvoj omladinskog sporta iz Portugalije, Tehničkog univerziteta iz Minhena iz Njemačke, Sportskog saveza Slovenije iz Slovenije, Univerziteta Aristotel iz Soluna iz Grčke i Univerzitetske fondacije Isabel i iz Španije.

Ovaj projekat se realizuje u okviru programa Erasmus+: Saradnja u partnerstvu na sportskom polju i neprofitnim evropskim sportskim događajima, a finansira ga evropska agencije EACEA. Kooordinator projekta je Fakultet humane kinetike Univerziteta u Lisabonu iz Portugalije.

Broj posjeta : 141