U Mostaru testirani prvotimci FK Velež




U Mostaru testirani prvotimci FK Velež

FOTO GALERIJA

Danas su u Mostaru profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje obavili antropometrijsko mjerenje igrača FK Velež iz Mostara koji se priprema za revanš utakmicu Lige konferenacija Evrope. 

FK Velež iz Mostara je osnovan 1922. godine i takmiči se u Premijer ligi BIH. Dva puta su osvojili Kup Jugoslavije i tri puta bili drugoplasirani u prvenstvu Jugoslavije.

Mjerenjima koja su realizovana na principu bioelektrične impedanse, sa najsavremenijom opremom za detekciju morfoloških indikatora, prisustvovali su trener Feđa Dudić i kondicioni trener Jasmin Trnovac.

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević i doc. dr Ivan Vasiljević, kao i Marin Ćorluka i Miran Pehar sa FPMOZ Sveučilišta u Mostaru i Damir Đedović sa Nastavničkog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. 

Profesor Bjelica je naveo da je od vitalnog značaja primjenjivati dostignuća savremene sportske nauke, a time i specifičnu individualnu dijagnostiku treniranosti sportista. Optimalno upravljanje trenažnom tehnologijom, podrazumijeva tačno procijenjeno vrijeme trajanja određenih etapa, pri čemu neće doći do nepotrebnog rasipanja vremena i energije, zaključio je prof. dr Duško Bjelica.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/profesori-fakulteta-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-obavili-antropometrijsko-mjerenje-igraca-fk-velez-iz-mostara

https://www.rtnk.me/me/nik%C5%A1i%C4%87/u-mostaru-testirani-prvotimci-fk-vele%C5%BD/

https://hercegovina.in/testirani-prvotimci-fk-velez/

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.