Uspjeh košarkaša na međunarodnom turniru pozdravili Rektor i Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pobjedničku košarkašku ekipu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore danas je u Rektoratu primio rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, a prijemu je prisustovao i predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica. Rektor Nikolić je pozdravio uspjeh mladog tima na međunarodnom memorijalnom turniru „Vedran Jelić“, koji je sredinom decembra održan u Dubrovniku.

„Nadam se da će uspjeh koji ste ostvarili dvije godine uzastopno, kao prvaci Studentske lige Univerziteta Crne Gore, utabati stazu za nove generacije pobjednika“, kazao je rektor prof. dr Danilo Nikolić.

Na turniru su učestvovali timovi pet univerziteta, dva iz Hrvatske, jedan iz Bosne i Hercegovine, jedan iz Mađarske, a Univerzitet Crne Gore predstavljao je tim sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Predsjednik Upravnog odbora prof. dr Bjelica, koji je ujedno i profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, kazao je da je njihova pobjeda utoliko veća što se održava na memorijalnom turniru, već 21. put, u čast jednog od najpoznatijih profesora iz oblasti fizičke kulture.

„Vaša dvogodišnja dominacija biće preporuka za buduće pozive organizatora za međunarodne turnire i ostvarivanje novih imena u ovom sportu koje iznjedrava Fakultet za sport i fizičko vaspitanje“, istakao je Bjelica.

Image

U košarkaškom dijelu turnira, osim sastava nikšićkog fakulteta, učestvovali su i fakulteti iz zemlje domaćina, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su u polufinalu savladali ekipu Univerziteta u Pečuju, Mađarska, rezultatom 41:50, dok su u finalu savladali ekipu iz Dubrovnika rezultatom 31:46.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Dubrovniku predstavljali su kapiten Petar Kapešić, Lazar Perovanović, Danilo Zeković, Luka Šćepanović, Radonja Pejović, Goran Lončar, Dejan Raičević, Milija Vuletić, Rade Đoković i Nemanja Tomašević, dok je na klupi osim trenera Vladimira Vukovića bio i vođa ekspedicije prof. dr Milovan Ljubojević.

Fotografije sa turnira

 

https://volimpodgoricu.me/2017/12/20/uspjeh-kosarkasa-na-medjunarodnom-turniru-pozdravili-rektor-i-predsjednik-upravnog-odbora-univerziteta-crne-gore/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.