Radna posjeta uprave Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Ministarstvu sporta i mladih




Radna posjeta uprave Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Ministarstvu sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primio je dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, prof. dr Rašida Hadžića i prodekana te ustanove, doc. dr Jovicu Petkovića.

Povod sastanka bilo je snaženje saradnje između ove dvije institucije u cilju realizacije zajedničkih projekata od značaja za razvoj nauke u sportskoj oblasti.

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, istakao je punu podršku Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u realizaciji projekata koji imaju za cilj razvoj sportske oblasti, posebno ističući značaj bliske saradnje budućeg Zavoda za sportsku medicinu i Crnogorske olimpijske kuće sa ovom ustanovom.

Dekan Hadžić i prodekan Petković su, uz zahvalnost na prijemu i podršci, ministru Laloševiću ukazali na značaj jačanja uloge Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, te razvoja dijagnostičke funkcije Fakulteta i u tom kontekstu nabavke potrebne opreme za funkcionalnu dijagnostiku, koja će značajno unaprijediti analize u sportskoj oblasti.

Sastanku su prisustvovali i v.d. sekretara Ministarstva, Savo Rašović, v.d. generalnog direktora Direktorata za sport, Zoran Jojić i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju, Miloš Lalević.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.