Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 27.04.2018

Antropometrijsko istraživanje danas podržalo 100 studenataAntropometrijsko istraživanje danas je podržalo oko 100 studenata Pravnog, Biotehničkog i Fakulteta političkih nauka, u dijagnostičkom centru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore.  

Antropometrijska mjerenja studenata služe kao polazna osnova i referenca od koje se polazi i konstatuje stanje tijela različitim indikatorima.

Mjerenju je prisustvovao i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Zoran Milošević sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. 

Profesor Bjelica je iskazao zadovoljstvo zbog velikog odziva studenata na ovako važnom naučnoistraživačkom projektu koji će pokazati kompletno fizičko, psihičko i socijalno blagostanje i zdravstveni status mlade populacije.

"Testiranje oko 3 000 studenata, koje Fakultet za sport i fizičko vaspitanje po prvi put realizuje u Crnoj Gori, u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore i Sportskim kulturnim centrom doprinijeće stvaranju reprezentativne baze podataka za budući naučnoistraživački rad i adekvatne preporuke crnogorskoj populaciji“, kazao je Bjelica.  

Mjerenje su realizovali dr Bojan Mašanović, mr Marija Bubanja, mr Marina Vukotić, mr Ivan Vasiljević i prof. Gorica Zorić. 

 

https://volimpodgoricu.me/2018/04/27/antropometrijsko-istrazivanje-danas-podrzalo-100-studenata/

http://portalanalitika.me/clanak/300386/antropometrijsko-istrazivanje-danas-podrzalo-100-studenata

http://www.mladiniksica.me/studenti-ucg-podrzali-antrpometrijsko-istrazivanje/