Antropometrijsko mjerenje studenata u Nikšiću




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore danas su testirali oko 80 studenata Filozofskog i Filološkog fakulteta, u fiskulturnoj sali Filozofskog fakulteta, u Nikšiću.

Testiranje reprezentativnog uzorka od 2000 studenata, koje Fakultet za sport i fizičko vaspitanje po prvi put realizuje u Crnoj Gori, u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore doprinijeće stvaranju reprezentativne baze podataka za budući naučnoistraživački rad i adekvatne preporuke crnogorskoj populaciji.

Mjerenja služe kao polazna osnova i referenca od koje se polazi i konstatuje stanje tijela različitim indikatorima.

"Namjera nam je da testiramo antropološki status kompletne studentske populacije kako bi, nakon okončanja projekta i analize rezultata, bili u mogućnosti da nadležnim državnim organima ukažemo na konkretne preventivne mjere u očuvanju zdravih stilova života u Crnoj Gori. Ovo je prvi put da se u Crnoj Gori radi ovako opsežno testiranje studentske populacije koju čini uzorak iz svih crnogorskih opština", objasnio je profesor ovog fakulteta prof. dr Duško Bjelica.

Mjerenje su danas realizovali dr Bojan Mašanović, mr Jovan Gardašević, mr Marija Bubanja, mr Marina Vukotić, mr Ivan Vasiljević i prof. Gorica Zorić.

 

spucg.ucg.ac.me

volimpodgoricu.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.