Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 25.05.2018

Antropometrijsko testiranje studenata završeno, slijedi istraživanje naučnikaNastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su testiranjem preko 150 studenata u Kotoru danas završili antropološko testiranje. Ukupni uzorak od  oko 2000 studenata osnova je za dalje istraživanje naučnika ovog Fakulteta na temu fizičke aktivnosti i tjelesne kompozicije crnogorske mlade populacije.

U zgradi Pomorskog fakulteta UCG u Kotoru danas su testirani studenti Pomorskog i Fakulteta za turizam  hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore.

„Pred nama je sada ozbiljan naučni rad, odnosno temeljna i sistemska obrada podataka dobijenih  testiranjem na svim univerzitetskim jedinicama u tri garda – Nikšiću, Podgorici i Kotoru“, kazao je mr Ivan Vasiljević sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG.

On je objasnio da testiranje studenata na Univerzitetu Crne Gore predstavlja primjenu testa, odnosno ogleda, kao instrumenta tehnike testiranja u određenim kontrolisanim uslovima, na osnovu kojeg se nastoje dobiti što objektivniji pokazatelji o stanju fizičke spremnosti i zdravlja studenata.

Njegov kolega, mr Bojan Mašanović je kazao da su studenti imali uvid u segmentnu analizu tijela koja pokazuje procenat masti u rukama i procenat masti u nogama i trupu.

„Ovakva mjerenja su bitna zbog usklađenosti i razvoja navedenih tkiva jer usljed zanemarivanja može doći do štetnih i negativnih posljedica po organizam“, dodao je on.

Mr Marina Vukotić navodi da su korišteni brojni oblici testiranja. Pored standarnih antropometrijskih i funkcionalnih mjerenja, studenti su mjereni na tanita vagi, inovativnom instrumentu koji pokazuje procenat procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih i masti, mišićne i koštane mase, bavi se parametrima metabolizma.

Testiranja su danas, pored Mašanovića, Vasiljevića i Vukotić, obavili i mr Jovan Gardašević, mr Marija Bubanja i Gorica Zorić, sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića.

Projekat dijagnostifikovanja studentske populacije, Fakultet realizuje sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore.

http://portalanalitika.me

volimpodgoricu.me

reprezentacija.me

mladiniksica.me

spucg.ucg.ac.me

 

04.08.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Testirani fudbaleri danilovgradske Iskre - učesnici pretkvalifikacija za ligu Evrope


31.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Kompletna antropometrijska mjerenja fudbalera i fudbalerki Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije na Univerzitetu Crne Gore seniora, juniora i futsala


29.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Smjernice za polaganje prijemnog ispita za master studije


25.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Raspored ispita za septembarski ispitni rok


22.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita i konačna rang lista kandidata - Fizička kultura i zdravi stilovi života, drugi upisni rok jul, 2020


21.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita (test) i konačna rang lista kandidata - Sportski novinari i treneri drugi upisni rok jul, 2020


18.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

PRIJAVA ISPITA ZA SEPTEMBARSKI ISPITNI ROK


15.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Polaganje prijemnog ispita na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 21 - 22. jula 2020 godine.


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Fizička kultura i zdravi stilovi života - prvi upisni rok jul 2020. godine


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Sportski novinari i treneri - prvi upisni rok jul 2020. godine