Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 04.06.2018

Saradnja sa Sveučilištem u Splitu u okviru CEEPUS projektaSaradnik na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i urednik časopisa JASPE - Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, dr Bojan Mašanović održao je više predavanja studentima četvrte godine studija na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, u okviru CEEPUS projekta.   

On je, iz oblasti Teorije sportskog treninga, govorio na teme: "Bioenergetika sportskog treninga", "Stres i adaptacija u sportskom treningu" i "Superkompenzacija i oporavak".

Dr Mašanović je  prisustvovao i izlaganjima seminarskih radova studenata u okviru nastave kod doc. dr Mirjana Milić, koristeći priliku da se upozna sa organizacijom nastave i razmijeni mišljenja sa koleginicom i studentima o interesantnim temama kao što su: "Konjički sport", "Neobični sportovi" i "Razlike i sličnosti između pojedinačnih i ekipnih sportova".

Dr Mašanović i student doktorskih studija Mr Fitim Arifiji boravili su na Kineziološkom fakultetu u vrijeme priprema Univerzitetske fudbalske ekipe Sveučilišta u Splitu za učešće na Evropskim univerzitetskim igrama, u Coimbri od 20. do 29. jula 2018.

Sa kolegama prof. dr Markom Hercegom i dr Antom Rađom, obišli su stadion "Poljud", sa bogatom istorijom nogometnog kluba "Hajduk". Prisustvovali su i pripremnoj utakmici na pomoćnim terenima stadiona i upoznali se sa programom na predstojećem turniru u Portugalu.

Kolege iz Splita, dr Mašanović je upoznao sa svojim radom na uređivanju časopisa, razmijenio informacije o uslovima za rad i budućim planovima, a takođe je dogovorio obilazak Dijagnostičkog centra za naredne dane svog boravka.

U okviru CEEPUS razmjene na Kineziološkom fakultetu u Splitu boravili su i boraviće još profesora i studenata sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića.

To je Srednjeevropski program akademske razmjene čiji je potpisnik i Crna Gora, sa još 15 zemalja regiona i Evrope.