Izašao junski  broj naučnog časopisa Sport Mont




Izašao junski  broj naučnog časopisa Sport Mont

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorska sportska akademija objavili su novo junsko izdanje naučnog časopisa Sport Mont Journal.

Riječ je o izdanju naučnog časopisa, koji se objavljuje već 16 godina za redom, u tri izdanja godišnje, počev od 2003. godine.

U Sport Mont Journal-u je, u okviru duge tradicije, do danas objavljeno više od 1400 naučnih radova naučnika sa svih kontinenata. To su uglavnom radovi predstavljeni na naučnim skupovima Crnogorske sportske akademije, koje se tradicionalno održavaju svake godine krajem marta ili početkom aprila.

Takođe, dostavljaju se radovi slobodnim pozivom, nakon čega se obavlja dvostruka recenzija.

Autori radova u ovom izdanju su profesori i saradnici sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, i njihove kolege iz Amerike, Albanije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Japana, Slovenije, Turske, Francuske, Norveške i Makedonije. 

Na čelu ove međunarodne redakcije su glavni urednici časopisa -  prof. dr Duško Bjelica sa Univerziteta Crne Gore i prof. dr Zoran Milošević sa Univerziteta u Novom Sadu, a odgovorni urednik je mr Jovan Gardašević, sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG.

Danas je Sport Mont Journal indeksiran u dvadeset i tri međunarodne baze podataka, od kojih je najznačajniji Scopus. Trenutno, časopis prolazi kroz evaluacijski proces u bazi podataka Web of Science, a taj proces će biti dovršen ubrzo.

U najnovijem broju je objavljeno 20 naučnih radova.

Ovogodišnje junsko izdanje časopisa dostupno je na linku http://www.ucg.ac.me/skladiste/blog

 

 

http://pinkm.me

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.