Na Fakultetu sporta u Novom Sadu predstavljeno finansiranje sporta u Crnoj Gori




Na Fakultetu sporta u Novom Sadu predstavljeno finansiranje sporta u Crnoj Gori

U okviru CEEPUS projekta, na časovima predmeta “Sportski menadžment”, nastavnik na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i urednik u RTCG, dr Miomir Maroš održao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu predavanja na teme: "Finansiranje sporta u Crnoj Gori" i "Medijska prezentacija sporta u regionu" studentima četvrte godine fizičke kulture.

Razgovarano je sa studentima o snagama i slabostima sporta u Srbiji i Crnoj Gori, finansiranju iz javnih i komercijalnih izvora, mogućnostima poboljšanja, te načinima medijske prezentacije sporta u tradicionalnim i novim medijima.

Posebno je ukazano na mogućnost brendiranja balkanskih država putem sporta i poznatih sportista, što do sada nije u punoj mjeri iskorišćeno zbog neuvezanosti činilaca koji promovišu države u regionu.

Studentima su predstavljeni časopisi "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine", "Sport Mont" i "Jaspe", te otvorena mogućnost da u narednom periodu, na višim nivoima studija počnu objavljivati u crnogorskim naučnim časopisima.

Dr Maroša su prilikom boravka u Novom Sadu primili dekan Fakulteta sporta prof. dr Nebojša Maksimović i doc. dr Radenko Matić.

U okviru CEEPUS razmjene na Fakultetu sporta u Novom Sadu boravilo je i boraviće još profesora i studenata sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića.

To je Srednjeevropski program akademske razmjene čiji je potpisnik i Crna Gora, sa još 15 zemalja regiona i Evrope.

 

http://rtcg.me/sport/ostali-sportovi/219715/brendiranje-drzava-putem-sporta.html

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.