Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 16.12.2018

Košarkašima UCG drugo mjesto u DubrovnikuX

Foto galerija

Na 22. Međunarodnom Božićnom turniru u Dubrovniku, košarkaška ekipa Univerziteta Crne Gore osvojila je drugo mjesto, nakon tri uzastopne pobjede. Ekipa nije uspjela da odbrani prošlogodišnji trofej i doživjela je poraz od tima Univerziteta u Prištini, u finalnoj utakmici sa rezultatom 49:63. Prištinska ekipa već0 treći put osvaja turnir. 

U veoma uzbudljivom finalu, ekipa koju čine studeti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje,  borila se do kraja. Ekipe su se često smjenjivale u vođstvu, na poluvremenu je bilo neriješeno (34:34), kao i na kraju treće čevtrtine, nakon čega dolazi do pada u igri našeg tima.

Pod vođstvom doc. dr Milovana Ljubojevića, u timu igraju Luka Šćepanović, Nikola Agramović, Nemanja Tomašević, Rade Đoković, Petar Kapešić, Radonja Pejović, Vladimir Mrdak, Goran Lončar, Milos Lalović, Luka Nikaljević, Dejan Džaković i Luka Joković. Tim je prvak i univerzitetske lige Crne Gore.

Najbolji u redovima UCG, u finalnoj utakmici, bili su Džaković sa 17 poena, Agramović i Mrdak po 8.

Na turniru je učestvovalo devet ekipa univerziteta iz regiona.

Na početku turnira, košarkaška ekipa je startovala je trijumfalnom pobjedom protiv Univerziteta u Zenici, rezultatom 56:17, kao i protiv "Sjevera" 40:21 i Sveučilišta u Dubrovniku, 59:22.

UTAKMICA PROTIV ZENICE 56:17

Od samog starta, ekipa koju čine studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG, nametnula je jak ritam u odbrani, ali i prikazala dobru igru u napadu.

Poenterski su se istakli Đoković (11 peona), Agramović (10), Nikaljević (10) i Šćcepanović (9).

UTAKMICA PROTIV DUBROVNIKA 59:22

U prvoj polufinalnoj utakmici na turniru u Dubrovniku studenti UCG su slavili ubjedljivo. Savladali su domaću ekipu Sveučilišta u Dubrovniku rezultatom 59:22.

Najbolji u našem timu bio je Vladimir Mrdak koji je pored dominacije pod obrucima upisao i 12 poena. Pratili su ga Tomašević sa 11, Đoković sa 8. Tako je ekipa UCG dominantno stigla do finala.

Utakmice su se održavale od 13. do 16 decembra, u Dubrovačkom sportskom centru – Gospino polje. Organizator je bio Sveučilišni sportski savez - Dubrovnik.

Podsjetimo, prošle godine je ekipa UCG osvojila ovaj turnir, na svom prvom učešću. Uspjeh studenata pozdravili su i rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo  Nikolić i predsjednik Upravnog odbora UCG i profesor ovog fakulteta prof. dr Duško Bjelica, prijemom studenata. 

 

https://www.vijesti.me/sport/kosarka/difovci-poklekli-u-finalu

http://reprezentacija.me/kosarkasima-ucg-drugo-mjesto-na-turniru-u-dubrovniku/

 

 

Dokumenti