Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 24.12.2018

Proglašenje najboljeg sportiste Crne Gore u 2018. godini danas na tradicionalnoj svečanostiX

Kruna je spremna - Udruženje sportskih novinara Crne Gore će danas u Nikšiću upriličiti svečanost proglašenja najboljeg sportiste Crne Gore u 2018. godini. Priznanje će po drugi put, nakon 2006. godine otići u ruke profesionalnog boksera Predraga Radoševića, koji je u anketi, u kojoj su  učestvovala 93 sportska novinara dobio 53 glasa.

Tradicionalno, kao i prethodnih devet godina domaćin svečanosti biće Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Pored proglašenja najboljeg sportiste biće uručene i nagrade najboljim novinarima u Crnoj Gori u 2018. Tako će priznanje za najboljeg novinara dobiti Davor Katić iz Dana, za najboljeg mladog novinara Danilo Petrović iz Televizije Crne Gore, a sportskog dopisnika godine Svetozar Janičić, saradnik Sport kluba.

Udruženje će na svečanosti uvažiti i posebnim priznanjima nagraditi one koji su u godini na izmaku pružali podršku i pomoć u realizaciji brojnih aktivnosti. Priznanja će dobiti Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, prof. dr Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, Vlado i Pero Veličković i Kompanija Sport vižen, kao i Igor Tomić, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore. Udruženje će uvažiti i nacionalne saveze koji su u godini na izmaku obilježili značajne jubileje postojanja i rada. Tako će predsjednici Atletskog, Odbojkaškog i Teniskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić, Cvetko Pajković i dr. Dimitrije Rašović primiti plakete USNCG za 70, 60 i 40 godina od osnivanja Saveza na čijim su čelnim pozicijama. Posebnim priznanjem, za doprinos razvoju sportskog novinarstva u Crnoj Gori biće nagrađen Zarija Kračković, dugogodišnji urednik Zetskih sportskih novina i saradnik mnogih medija u Crnoj Gori i regionu, a biće nagrađena i Tamara Đukić, najbolji student Studijskog programa Sportsko novinarstvo.

U okviru svečanosti, kao i prethodnih godina biće uručene diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su okončali svoje studiranje u poslednjih pola godine.      

Početak svečanosti je u 12 časova.

 

Dokumenti

04.08.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Testirani fudbaleri danilovgradske Iskre - učesnici pretkvalifikacija za ligu Evrope


31.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Kompletna antropometrijska mjerenja fudbalera i fudbalerki Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije na Univerzitetu Crne Gore seniora, juniora i futsala


29.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Smjernice za polaganje prijemnog ispita za master studije


25.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Raspored ispita za septembarski ispitni rok


22.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita i konačna rang lista kandidata - Fizička kultura i zdravi stilovi života, drugi upisni rok jul, 2020


21.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita (test) i konačna rang lista kandidata - Sportski novinari i treneri drugi upisni rok jul, 2020


18.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

PRIJAVA ISPITA ZA SEPTEMBARSKI ISPITNI ROK


15.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Polaganje prijemnog ispita na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 21 - 22. jula 2020 godine.


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Fizička kultura i zdravi stilovi života - prvi upisni rok jul 2020. godine


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Sportski novinari i treneri - prvi upisni rok jul 2020. godine