Tamara Đukić, najbolji student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje




Tamara Đukić, najbolji student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

O putu do uspjeha, zalaganjima, motivaciji, planovima za budućnost i savjetima za mlađe kolege razgovarali smo sa Tamarom Đukić, najboljim studentom Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje (9.38) za tekuću studijsku godinu.

 

UCG: Proglašeni ste za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu, šta za vas predstavlja ova nagrada?

Đukić: Nagrada je dokaz da su se naporan rad, trud i posvećenost proteklih godina isplatili, kao i da Univerzitet Crne Gore prepoznaje i vrednuje zalaganja studenata.

 

UCG: Koliko je odricanja bilo potrebno da bi se postigao navedeni uspjeh?

Đukić: Smatram da je odricanje neizostavni dio svakog uspjeha.  Ja sam morala da se odreknem nekih aktivnosti u kojima je učestvovala većina mojih vršnjaka, ali je zato i zadovoljstvo zbog postignutog uspjeha još veće.

 

UCG: Kojim aktivnostima na fakultetu ste se bavili i koliko mislite da su pomogle u sticanju određenih znanja i vještina? 

Đukić: Što se tiče aktivnosti na fakultetu izdvojila bih posjete televizijskim kućama u Podgorici, gdje su nas zaposleni upoznali sa načinom njihovog funkcionisanja. Mislim da je to za mene, kao budućem sportskom novinaru, bilo vrlo korisno.

 

UCG: Šta je za vas predstavljalo motivaciju tokom studija?

Đukić: Ljubav prema sportu i novinarstvu su moj izvor motivacije i inspiracije. Želja da jednog dana radim ono što volim mi je bila najveći pokretač tokom studija.

 

UCG: Koje zadatke i ciljeve ste postavili sebi za predstojeći period, u domenu profesionalnog usavršavanja?

Đukić: Moj sljedeći cilj je da upišem četvrtu godinu na mom fakultetu, a vezana je za oblast sportskog menadžmenta. Voljela bih da i u tome budem uspješna i proširim svoje znanje.

 

UCG: Koju poruku biste poslali generacijama koje će se u budućnosti opredijeliti za vaš fakultet?

Đukić: Moja poruka budućim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje je da neprestano rade na sebi i svom obrazovanju, sakupljaju svoja znanja jer će im znanje uvijek trebati. Pratite svoje snove i težnje, budite vrijedni i odgovorni i rezultati će sigurno doći.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.