Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 31.12.2018

Sa svih kontinenata pristiglo 110 radova od 267 autora i koautoraZA CSA konferenciju do sada je pristiglo 110 radova od 267 autora i koautora sa svih kontinenata svijeta. Prijava radova za naučnu konferenciju, koja se održava u organizaciji Crnogorske sportske akademije i Fakulteta za sport i fizičko obrazovanje Univerziteta Crne Gore i 12 srodnih fakulteta iz zemalja EU, završava se 4. januara 2019. godine.

Predsjedavajući ove konferencije prof. dr Duško Bjelica procjenjuje da će konferencija, na temu “Sport, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive", biti najkvalitetnija do sada, sa rekordnim brojem radova i učesnika.

„Tokom 16 godina trajanja ova konferencija je bilježila neprestan rast interesovanja i uvezivanja naučnika, a ove godine se po prvi put održava van Crne Gore, u Dubrovniku od 4. do 7. aprila 2019. godine. Do sada se ona održavala u Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Budvi i Podgorici. Ako je sudeći po prošlogodišjnoj konferenciji koja je okupila oko 350 učesnika iz 24 zemlje svijeta, sa četiri kontinenta, uspješnoj saradnji sa partnerima kinezioloških fakulteta iz Splita, Zagreba, Koimbre, Novog Sada i Sarajeva, očekujemo da će konferencija u 2019. zabilježiti najveći uspjeh do sada i rezultirati najkvalitetnijim naučnim ishodima", kazao je profesor Bjelica.

Naučni odbor koji će uraditi recenziju radova čine imena iz međunarodne naučne zajednice u oblasti sporta. Kao i obično, cjeloviti radovi će biti predstavljeni na konferenciji i objavljeni u dva službena naučna časopisa Crnogorske sportske akademije i  jednom partnerskom časopisu. Riječ je o časopisima Sport Mont, Crnogorski časopis za sportsku nauku i  medicinu,  kao i u časopis Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, indeksirani u prestižnim svjetskim međunarodnim bazama.

Podsjetimo, CSA konferencija je odnedavno na ICCSPE* listi najprestižnijih svjetskih događaja u oblasti sportske nauke u 2019. godini.

Na konferenciji će biti osam plenarnih predavača, svjetskog renomea, iz svijeta nauke u oblasti sporta. Pored predavanja po pozivu i radionica, i na narednoj konferenciji otvoren je poziv za dvije nagrade: za najboljeg mladog istraživača i najbolju ženu u nauci.

Na konferenciji će biti razmatrana aktuelna pitanja iz svih područja sportske nauke, uključujući i znanja iz  oblasti medicinskih, bioloških, zdravstvenih nauka, bihevioralnih, društvenih nauka, humanističkih, umjetničkih i društvenih istraživanja, politika i praksi vezanih za savremene perspektive sporta, fizičke aktivnosti i zdravlje.

---

**ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education)  je najveća svjetska mreža organizacija i institucija u oblasti sporta, sportske nauke i fizičkog obrazovanja koja pripada Organizaciji Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).

 

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/csa-konferencijasa-svih-kontinenata-pristiglo-110-radova-od-267-autora-i-koautora/

https://m.portalanalitika.me/clanak/322217/pristiglo-110-radova-od-267-autora-i-koautora-sa-svih-kontinenata

 

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=677918&datum=2019-01-03

 

Dokumenti

04.08.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Testirani fudbaleri danilovgradske Iskre - učesnici pretkvalifikacija za ligu Evrope


31.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Kompletna antropometrijska mjerenja fudbalera i fudbalerki Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije na Univerzitetu Crne Gore seniora, juniora i futsala


29.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Smjernice za polaganje prijemnog ispita za master studije


25.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Raspored ispita za septembarski ispitni rok


22.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita i konačna rang lista kandidata - Fizička kultura i zdravi stilovi života, drugi upisni rok jul, 2020


21.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita (test) i konačna rang lista kandidata - Sportski novinari i treneri drugi upisni rok jul, 2020


18.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

PRIJAVA ISPITA ZA SEPTEMBARSKI ISPITNI ROK


15.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Polaganje prijemnog ispita na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 21 - 22. jula 2020 godine.


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Fizička kultura i zdravi stilovi života - prvi upisni rok jul 2020. godine


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Sportski novinari i treneri - prvi upisni rok jul 2020. godine