Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 13.02.2019

U martu novi broj - "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine"X

Prvo ovogodišnje izdanje crnogorskog časopisa za sportsku nauku i medicinu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM), izlazi iz štampe u martu. Riječ je o jedinom crnogorskom naučnom časopisu koji je indeksiran u dvije prestižne svjetske naučne baze Web of Science i Scopus, od ukupno 43 međunarodne baze.

Martovski broj donosi 10 naučnih radova koje potpisuje 36 naučnika iz svih krajeva svijeta. Uređivački odbor čine naučna imena iz Turske, SAD-a, Slovačke, Katara, Švedske, Portugala, Brazila, Španije, Rumunije, Slovenije, Grčke, Novog Zelanda, Irana, Srbije i Crne Gore, dok su glavni i odgovorni urednici časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović.

Urednik časopisa prof. dr Bjelica naveo je da će časopis Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine tek zabilježiti, po analizama svjetskih baza, visoke rezultate.

„Naš časopis će biti ponovo procijenjen od Web of Science u 2020. godini, a već imamo indikacije da će nas dosadašnji ozbiljni rad i izdanja dovesti na još prestižniji nivo faktora uticaja, uključivanjem u baze  CIE (Science Citation Index Expended) i SSCI (Social Science Citation Index). Za nas će naredna godina biti godina uspjeha, a na tome, kao i na dosadašnjim rezultatima, dugujemo autorima koji su se opredijelili da pišu za ovaj naučni časopis, rukovodstvu časopisa, našim urednicima, recenzentima, i čitaocima podjednako“, kazao je prof. dr Bjelica.

Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine objavljuje radove u oblasti sportske nauke i medicine, uključujući  sve aspekte zdravlja i sporta. Daje osvrt i na  fiziologiju vježbanja i biofizičko istraživanje sportskih performansi, sportsku biomehaniku, prehranu, rehabilitaciju, fizioterapiju, sportsku psihologiju, sportsku pedagogiju, sportsku istoriju, filozofiju, sociologiju, upravljanje u sportu. Sa naučnog aspekta, teme koje se obrađuju u ovom časopisu su podrška trenerima u praktičnom radu.

"Časopis, pored objavljivanja orginalnih naučnih radova, pregleda, recenzija, kratkih izvještaja,  promoviše akademske aktivnosti, naučna istraživanja, kao i radove Crnogorske sportske akademje i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, kao što su izdavaštvo, akademske knjige, zbornici sa konferencija i brošure", kazao je urednik prof. dr Popović.  

https://volimpodgoricu.me/2019/02/13/u-martu-novi-broj-montenegrin-journal-of-sports-science-and-medicine/ 

 

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/u-martu-novi-broj-casopisa-za-sportsku-nauku/

 

Dokumenti

31.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Kompletna antropometrijska mjerenja fudbalera i fudbalerki Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije na Univerzitetu Crne Gore seniora, juniora i futsala


30.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Sva izdanja časopisa Journal of Anthropology of Sport and Physical Education


25.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Raspored ispita za septembarski ispitni rok


22.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita i konačna rang lista kandidata - Fizička kultura i zdravi stilovi života, drugi upisni rok jul, 2020


21.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita (test) i konačna rang lista kandidata - Sportski novinari i treneri drugi upisni rok jul, 2020


18.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

PRIJAVA ISPITA ZA SEPTEMBARSKI ISPITNI ROK


15.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Polaganje prijemnog ispita na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 21 - 22. jula 2020 godine.


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Fizička kultura i zdravi stilovi života - prvi upisni rok jul 2020. godine


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Sportski novinari i treneri - prvi upisni rok jul 2020. godine


09.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita - Fizička kultura i zdravi stilovi života