Prvotimci OFK Titograd ponovo testirani
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto album

Fudbaleri OFK Titograd, prošlogodišnji pobjednici Kupa Crne Gore, ponovo su u predstojećim pripremama, prošli kroz antropometrijska mjerenja i testiranja u organizaciji profesora Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

MjereImagenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević.

„Stručni štab OFK Titograd je upoznat sa određenim napretkom prvotimaca Prve fudbalske lige Crne Gore u odnosu na prethodna mjerenja. Mi smo nakon prethodnog mjerenja dali izvjesne smjernice za trening fudbalera u ovoj sezoni. Svakako, sa novim podacima proširićemo bazu podataka kojom raspolažemo u Dijagnostičkom centru našeg fakulteta, koja će poslužiti ne samo za dalje smjernice u radu sa fudbalerima, već i za naučna istraživanja“, kazao je profesor Bjelica.

Mjerenjem na osnovu instaliranog softvera Tanita vage, fudbaleri OFK Titograda su imali uvid u parametre metabolizma. Na osnovu ove brze i neinvazvne metode, imali su procjenu sastava tijela, u pogledu strukture, sadržaja masti, mišićne i koštane mase, kao i vrijednostima kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

 

https://portalanalitika.me/clanak/326112/prvotimci-ofk-titograd-ponovo-testirani

https://www.cdm.me/sport/fudbal/fudbaleri-titograda-ponovo-testirani/ 

https://www.aktuelno.me/fsnk-ofk-titograd-ponovo-testiran 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.