Završeno testiranje i MNK Brotnjo u Čitluku
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nakon testiranja prvaka Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, F.C. Mostar SG Staklorad, u Mostaru, profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su nastavili sa antropometrijskim testiranjem igrača MNK „Brotnjo“ u Čitluku.

Sportiste su testirali prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i Marina Vukotić sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG, kao i prof. dr Marin Ćorluka, sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

„Sa ova dva kluba, u Mostaru i Čitluku, nastavljamo dalje regionalno antropometrijsko mjerenje klubova malog fudbala u cilju prikupljanja baze podataka za dalja naučna istraživanja. Sa druge strane, ovaj sveobuhvatni postupak daje širu sliku sportistima – šta treba promijeniti, na šta se fokusirati, a gdje je već ostvaren napredak“, kaže mr Jovan Gardašević. 

 

 

Povezana vijest: Antropometrijski testirani prvaci Premijer futsal lige BiH Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.