Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Izgradnja naučne baze podataka sa vrhunskim sportistima malog fudbala
Foto album

Nastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore  nastavili su sa antropometrijskim testiranjem vrhunskih sportista u regionu, u hrvatskom futsal klubu Zrinjski iz Mostara.  Klub Zrinjski je član Premijer lige Bosne i Hercegovine koji će razigravati u plej ofu za prvaka države i finalista Kupa Bosne i Hercegovine.

Igrače kluba su testirali prof. dr Duško Bjelica, prof. dr Stevo Popović , mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević, a imali su i podršku kolege sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, prof. dr Marina Ćorluke.

„Ovo je već treći klub u kojem, testiranjem sportista, proširujemo bazu podataka koja će poslužiti za naučna istraživanja. Do sada smo u regionu testirali prvake Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, F.C. Mostar SG Staklorad, potom igrače  malog nogometnog kluba u Čitluku Brotnjo.   Testiranja ćemo nastaviti i u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj”, kazao je mr Jovan Gardašević.

 Fakultet za sport i fizičko vaspitanje radi na formiranju baze podataka  igrača i klubova malog fudbala u regionu, posebno vodeći računa da to budu klubovi koji igraju kvalifikacije za takmičenja u Evropi.

https://www.mladiniksica.me/izgradnja-naucne-baze-podataka-sa-vrhunskim-sportistima-malog-fudbala/

https://portalanalitika.me/clanak/329868/formira-se-naucna-baza-podataka-sa-vrhunskim-sportistima-malog-fudbala

https://www.cdm.me/sport/ostali-sportovi/izgradnja-naucne-baze-podataka-sa-vrhunskim-sportistima-malog-fudbala/ 

   

Image    Image    Image

Image    Image    Image

Image    Image    Image 

 

https://portalanalitika.me/clanak/329868/formira-se-naucna-baza-podataka-sa-vrhunskim-sportistima-malog-fudbala 

Dokumenti

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.