Testirani i šampioni Hrvatske u malom fudbalu
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore  nastavili su sa testiranjem vrhunskih sportista i u Hrvatskoj, počevši od aktuelnog prvaka Hrvatske, Malonogometnog kluba Novo Vrijeme Apfel.

Ovaj najtrofejniji klub u  Hrvatskoj malonogometnoj ligi, sa tradicijom od osamdsetih godina prošlog vijeka, danas drži prvo mjesto u Prvoj malonogometnoj ligi Hrvatske, tri kola prije doigravanja za prvaka. Najveći uspjeh kluba je ostvaren prošle godine, kada je u Elitnom krugu UEFA Futsal Lige prvaka, prošao prvo pretkolo, a u drugom kolu, održanom u Lisabonu, izgubio.

Igrače ovog prestižnog hrvatskog malonogometnog kluba su testirali saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević, kao i prof. dr Marin Ćorluka, gostujući profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG, sa FPMOZ Sveučilišta u Mostaru.

„Sa današnjim testiranjem smo započeli testiranje igrača u Hrvatskoj, pošto smo upravo zaokružili bazu podataka iz Bosne i Hercegovine. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG radi na formiranju baze podataka  igrača i klubova malog fudbala u regionu, pri čemu posebnu pažnju dajemo klubovima koji igraju kvalifikacije za takmičenja u Evropi. Podaci će kasnije poslužiti za dalja naučna istraživanja, a igrači će imati detaljan uvid u karakteristike svog metabolizma“, kazao je mr Ivan Vasiljević.  

 

Image Image

 

 

 

Image             

 

 

https://www.hercegovina.info/vijesti/zanimljivo/zdravlje/testirani-i-prvaci-hrvatske-u-malom-nogometu-162056#news_view

 

 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.