Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 08.04.2019

CSA konferencija prevazišla sva očekivanjaX

FOTO ALBUM

Najveći internacionalni događaj u oblasti sportskih nauka, naučna konferencija „Sport, fizička aktivnost i zdravlje: Savremene perspektive“, okupio je oko 240 naučnika svijeta, od ukupno 367 potpisnika naučnih radova, protekle sedmice, od 4. do 7. aprila, u Cavtatu, u Dubrovniku, u organizaciji Crnogorske sportske akademije. 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/43563-proglasenjem-najboljih-naucnika-zavrsena-csa-konferencija 

Od ukupnog broja prisutnih, učestvovalo je 100 profesora i studenata master i doktorskih studija iz regiona.  Među njima su najbrojniji bili profesori i studenti iz Srbije, zahvaljujući vojvođanskim profesorima i studentima, pored kolega iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, i Slovenije.

Prisustvo naučnika Vojvodine je i ove godine podržao Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i tehnološki razvoj u Vladi Vojvodine i čelni čovjek prof dr Zoran Milošević.  

„Na konferenciji, ove godine je izlaganje naučnih radova bilo multidisciplinarno, te su se predstavili studenti i profesori Univerziteta u Novom Sadu sa Medicinskog fakulteta, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Učiteljskog fakulteta na nastavnom mađarskom jeziku iz Subotice, Ekonomskog fakulteta iz Subotice i Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera takođe iz Subotice. Učešće na konferenciji je proteklo radno i više nego uspješno u dobroj organizaciji domaćina“, kazao je prof. dr Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, institucije koja je jedan od organizatora. 

Pored CSA i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG u organizaciji je učestvovalo i 12 partnerskih fakulteta iz zemalja EU i regiona. 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/43502-najveci-internacionalni-dogadaj-u-oblasti-sportskih-nauka-svecano-otvoren-u-dubrovniku

Posebnu pažnju su posvetili mladim istraživačima. Za 33 studenta master i doktorskih studija sa Univerziteta u Novom Sadu, Sveučilista u Mostaru i Univerziteta Crne Gore bila je organizovana  obuka Centralno-evropskog programa razmjene univerzitetskih studija - CEEPUS, na temu „Kako pripremiti, napisati i objaviti naučni rad u sportskoj nauci“.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/41586-ceepus-obuka-studenata-na-csa-konferenciji

Kroz obuku su naučili kako da koriste savremene istraživačke metodologije za poboljšanje kvaliteta naučnih radova,  razumiju akademski integritet i rade u skladu s moralnim kodeksom ili etičkom politikom akademske zajednice.

 

https://www.cdm.me/sport/ostali-sportovi/csa-konferencija-prevazisla-sva-ocekivanja/

https://volimpodgoricu.me/2019/04/08/csa-konferencija-prevazisla-sva-ocekivanja/

 

blog counter

Dokumenti