Stranica 10




Studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prvi šampioni

Na prvom univerzitetskom prvenstvu u rukometu

Dekan organizovao prijem za rukometaše nikšićkog Fakulteta ("Vijesti", 21. maj 2014.g.)

16.05.2014. 20:02

Oglašena slobodna mjesta za upis brucoša

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje: Mjesta ima za 140 brucoša ("Pobjeda", 5. maj 2014.g.)

 

VUJOVIĆ: Fakultet za sport upisaće 140 brucoša ("Portal Analitika", 4. maj 2014.g.)

 

Nikšić: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje otvara vrata za 140 brucoša ("Cafe Del Montenegro", 4. maj 2014.g.)

 


(Klik na sliku za uvećanje)

05.05.2014. 15:42

U pripremi izložba u znaku lopte u Crnoj Gori

Fakulteti za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića i Beograda pripremaju zajedničku izložbu o istoriji fudbala u Crnoj Gori

23.04.2014. 14:06

Sve spremno za početak

U susret naučnim skupovima Crnogorske sportske akademije

 

Preuzmite program konferencije u Microsoft Excel formatu (97 KB) 

 


(Klik na sliku za uvećanje)

 

Sve spremno za međunarodni kongres i konferenciju CSA ("Cafe Del Montenegro", 2. april 2014.g.)

 


(Klik na sliku za uvećanje)

 


(Klik na sliku za uvećanje)

Sve spremno za 10. Kongres Crnogorske sportske akademije ("Cafe Del Montenegro", 25. mart 2014.g.)

 

Konferencija "Sportska dostignuća" okupiće naučnike iz 25 država ("Portal Analitika", 14. mart 2014.g.)

 

Bjelica: Konferenciju "Sportska dostignuća” posjetiće naučnici iz 25 država ("Cafe Del Montenegro", 14. mart 2014.g.)

 

Prihvaćena 102 rada iz 25 država ("Vijesti", 27. februar 2014.g.)

 


(Klik na sliku za uvećanje)

 

Sve spremno za 11. Konferenciju Crnogorske sportske akademije ("Portal Analitika", 20. februar 2014.g.)

 


U susret 11. međunarodnoj konferenciji o transformacionim procesima u sportu "sportska dostignuća" i 10. Kongresu Crnogorske sportske akademije

Prijava radova za izlaganje na 11. međunarodnoj naučnoj konferenciji o transformacionim procesima u sportu "sportska dostignuća" i učešće na 10. Kongresu Crnogorske sportske akademije je okončana 15. januara 2014. godine. Pored velikog broja pristiglih radova, recenzenti su prihvatili i odabrali 102 adekvatno pripremljena rada čiji autori su se strogo držali precizno formulisanih propozicija za pripremu istih. Pored 102 registrovana učesnika koji će prezentovati svoje radove, prijavljeno je jos i 13 učesnika koji će pratiti konferenciju bez prijavljenog rada.

- Ovogodišnju konferenciju krasi činjenica da je nacionalna struktura autora veoma šarolika tj. autori su sa svih strana svijeta jer su prepoznali kvalitet 11. međunarodne konferencije o transformacionim procesima u sportu "sportska dostignuća" koju tradicionalno organizuje Crnogorska sportska akademija. To su naučnici iz Albanije (5 autora), Brazila (1), Bugarske (3), Kanade (1), Hrvatske (1), zatim Češke republike (4), Finske (2), Francuske (1), Indije (1), Irana (17), Iraka (4), Japana (1), Kosova (11), Makedonije (3), Malazije (1), Portugala (1), Rumunije (1), Srbije (6), Slovenije (1), Španije (1), Tajvana (1), Tajlanda (2), Turske (17), Velike Britanije (1), kao i iz Crne Gore (15), kaže prof. dr Duško Bjelica predsjednik priredjivačkog odbora Kongresa.

Prof Bjelica, dalje ističe: Navedeni naušni radovi su prijavljivani po ponuđenim sekcijama, tako da bi vrijedno bilo istaći da su autori prepoznali sljedeće sekcije u okviru konferencije koju organizuje Crnogorska sportska akademija kao referentno mjesto za izlaganje svojih naučnih dostignuća. Prije svega, na predstojećoj naučnoj konferenciji, rad će se odvijati u sljedećim sekcijama: sportska ishrana, adaptivna fizička aktivnost, sportski menadžment, sociologija sporta, pedagogija sporta, statistika u sportu, biohemija, biomehanika i molekularna biologija u sportu, koučing, zdravlje i fitnes, motorno učenje, fizičko vaspitanje, psihologija sporta, rehabilitacija u sportu i testiranje u sportu.

- Tradicionalno, ovaj događaj se odvija u prvoj sedmici aprila a autori prijavljenih radova se obavještavaju o prihvatanju istih do 1. februara 2014. godine. Vrlo brzo će biti pripremljen program rada, gdje će biti detaljno razrađen raspored izlaganja koji će se odvijati paralelno na dva jezika, crnogorskom i engleskom. Uvodna predavanja su do sada potvrđena od strane prof. dr Zorana Miloševića sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu sa temom "About culture of exercising – from what we know to what we do" i doc. dr Selcuka Akpinara sa Departmana za sport Nevsehir Haci Bektas Veli Universita sa temom "Do left-handers have a tactical and/or perceptual advantage in sport?", upoznao nas je član organizacionog odbora Doc. dr Stevo Popović.

Takođe je vrijedno naglasiti da će svi prihvaćeni radovi biti štampani u Zborniku sažetaka sa adekvatnim ISNB brojem, dok će adekvatno izloženi radovi steći pravo da se nađu u renomiranom crnogorskom časopisu "Sport Mont" koji izlazi na crnogorskom jeziku uz sažetak na engleskom jeziku, a isti je indeksiran u EBSCO citatnoj bazi. Sa druge strane, najbolji radovi će biti predloženi za objavljivanje u časopisu "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine" koji, takođe izdaje Crnogorska sportska akademija, a koji se pored EBSCO citatne baze, nalazi još u sedam međunarodnih citatnih baza, dok je kod SCOPUS-a i THOMSON REUTERS-a u toku evaluacija istog.

Podgorica, 30.01.2014. godine

 

Završena prijava radova za Međunarodnu konferenciju "Sportska dostignuća" ("Portal Analitika", 30. januar 2014.g.)






25.02.2014. 10:57

Ispunjena očekivanja

 

Uspješno okončan seminar vaterpolo trenera u Igalu u saradnji VSCG i nikšićkog fakulteta

Shodno potpisanom Ugovoru o sportskoj, stručnoj i tehničkoj saradnji između Vaterpolo i plivačkog Saveza Crne Gore i Fakulteta za sport i fizičku kulturu Nikšić, u petak 7. i u subotu 8. februara, u hotelu Lighthouse u Igalu, održao se dvodnevni seminar za sve vaterpolo trenere u Crnoj Gori. Njih 37 su imali priliku da u petak, poslije podne slušaju izlaganja: prof. dr Duška Bjelice, prof. dr Dobrislava Vujovića, doc. dr Jovice Petkovića i prof. dr Rašida Hadžića.

Jutros (subota) zadate teme su izložili i prof. dr Miroslav Kezunović i doc. dr Dragan Krivokapić, takođe profesori sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića.

Seminaru su prisustvovali između ostalih i selektor VSCG Ranko Perović, direktor Petar Porobić, savjetnik za plivanje Klikovac, a među slušaocima su bili i naši proslavljeni asovi vaterpolo sporta: Mirko Vičević, Veljko Uskoković, Vlado Gojković, Milić….

Kako su nas obavijestili iz VSCG prisustvo seminaru je bio jedan od uslova za dobijanje licence za trenere u takmičarskoj sezoni 2013/14.

08.02.2014. 13:54



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.