Stranica 29




Treće obavještenje o međunarodnoj naučnoj konferenciji

T R E Ć E O B A V J E Š T E N J E

VIII–ma MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA

i VII–i KONGRES CRNOGORSKE SPORTSKE AKADEMIJE

Transformacioni procesi u sportu

HERCEG NOVI, 31. mart, 1, 2. i 3. april 2011. godine, Hotel PLAŽA

“SPORTSKA DOSTIGNUĆA“

Dinamika prijavljivanja radova

Rok: Prijavljivanje sažetaka na našem i engleskom jeziku produženo do 16. januara 2011. godine;

Rok: Dostavljanje kompletnog rada zaključno sa 01. martom. 2011. godine.

Nakon isteka navedenih rokova radovi se neće primati.

Jedan učesnik se može pojaviti u ulozi autora ili koautora najviše na tri rada od kojih samo na jednom radu može biti samostalno. Radovi sa sažetkom na engleskom jeziku objavljuju u Časopisu Sport Mont sa međunarodnom redakcijom i distribucijom.

Kotizacija za učešće uplaćuje se na ovaj način:

- 60,oo eura učesnik sa jednim radom
- 75,oo eura učesnik sa dva rada - autor-koautor
- 100,oo eura učesnik sa tri rada - koautor

Prijavljivanje učesnika se vrši na email:
sportmont@t-com.me
Fax: 00382 40 235 200
Adresa: Džordža Vašingtona 445
81000 Podgorica, Crna Gora

S poštovanjem,

Predsjednik,
Prof. dr Duško Bjelica

06.01.2011. 23:56

Događaj za pamćenje - Proglašenje najboljeg sportiste 2010. g.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića domaćin proglašenja najboljeg sportiste 2010. godine u izboru Udruženja sportskih novinara Crne Gore

Manifestacija svečanog uručivanja priznanja najboljem sportisti, sportskim novinarima, sportskim radnicima i studentima ove godine, po prvi put je održana na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću. Fakultet je u srijedu 22. decembra bio dobar domaćin velikom broju sportskih radnika, novinara, profesora i uglednih zvanica iz zemlje i inostranstva.

Ova tradicionalna sportska manifestacija, će se, kako je dogovoreno ubuduće će se, svake godine, u decembru, održavati svečano proglašenja najboljih sportista Crne Gore, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću. Kroz sumiranje rezultata na kraju godine i dodjele priznanja najboljima, ova tradicionalna manifestacija ima za cilj da podstakne sportski razvoj i takmičarski duh i na pravi način populariše sport u našoj državi.

U tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara, atletičarka Marija Vuković, juniorska svjetska šampionka u skoku u vis, proglašena je za sportistu Crne Gore za 2010. godinu.

Da podsjetimo, Marija je 25. jula u kanadskom Monktonu na Svjetskom juniorskom prvenstvu preskočila 191 centimetar, što je novi seniorski i juniorski rekord Crne Gore, i tako ostvarila najveći uspjeh u istoriji crnogorske atletike.

Za Mariju Vuković je glasalo 66 novinara ovog udruženja. Košarkaš Minesote i crnogorske reprezentacije Nikola Peković bio je drugi u anketi sa osam glasova. On je proglašen za najboljeg crnogorskog sportistu u inostranstvu.

Priznanja za pomoć Udruženju sportskih novinara Crne Gore i afirmaciju crnogorskog sporta u 2010. godini, dobili su: Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dragan – Baćo Drobnjak, pomoćnik ministra za sport, prof. Dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta za sport i fizičko vasapitanje i Tarzan Milošević, gradonačelnik Bijelog Polja.

Udruženje je dodijelilo i tradicionalna novinarska priznanja u 2010. godini. Najbolji novinar u 2010. Godini je Vlado Perović, novinar TV Atlas, Miloš Pavićević, novinar ARENE-Pobjeda je najbolji mladi novinar dok je Milo Džaković, saradnik dnevnika Dan iz Pljevalja, najbolji dopisnik.

Priznanja su dodijeljena i najboljim studentima studijskog programa sportsko novinarstvo, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, Jovanu Kocevu i Maji Jovanović, studentima druge godine i Tijani Vasiljević sa treće godine.

Posebna priznanja za sportski podvig godine dobili su osvajači Mont Everesta: Đorđije Vujičić, Marko Blečić i Dragutin Vujović.

Više slika možete pogledati u foto galeriji.

31.12.2010. 14:00

Praktični dio nastave iz predmeta Osnovi skijanja i Tehnika i metoda skijanja

Turistička agencija „My Travel“ iz Nikšića i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Nikšić sklopili su Ugovor o realizaciji praktičnog dijela nastave iz predmeta Osnovi skijanja i Tehnika i metode skijanja za studente druge i treće godine osnovnih akademskih studija Fizička kultura.

Nastava će se održati u periodu od 20. janura do 30.januara 2010. godine sa smještajem u hotelu „Grand Montana“ ski centar Bansko, Bugarska.

Preuzmite kompletno obavještenje:

 

pdfObavještenje o praktičnoj nastavi

 

28.11.2010. 13:24

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića uspostavlja saradnju i sa sportskim novinarima

Na fakultetu za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića uspostavljaju saradnju i sa sportskim novinarima

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore iz Nikšića, kojeg zastupa dekan prof. dr Duško Bjelica i Udruženje sportskih novinara Crne Gore iz Podgoricekojeg zastupa predsjednik Veselin Drljević potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Za potrebe Fakulteta, Sportski novinari će na raspolaganje pružiti stručnu, tehničku, organizacinu i kadrovsku pomoć i razmjenu stručnog kadra za ostvarivanje programskih opredjeljenja iz oblasti djelovanja Fakulteta.

Na ovoj visokoškolskoj ustanovi uspješno se organizuje trogodišnje školovanje na studijskom programu sportsko novinarstvo a samim tim i usavršavanje novinarskog kadra na specifičan način po evropskim standardima u skladu sa bolonjskim procesom studiranja.

Predvidjeli smo da sve sportske redakcije u Crnoj Gori imaju svog predstavnika na sastanku prilikom potpisivanja sporazuma, da se upoznaju sa sadržajem rada na fakultetu kao i sa prostornim kapacitetima i mogućnostima koje pruža studiranje na našem fakultetu. Nakon toga predstoji i obilazak ski centra Vučje, kaže dekan fakulteta prof. dr Duško Bjelica.

17.11.2010. 16:33

O nauci i sa Banjalučanima

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića potpisao novi međunarodni sporazum o saradnji

Prof. dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore iz Nikšića, je 5. novembra 2010. godine u Banja Luci potpisao sporazum o saradnji sa prof. dr Goranom Bošnjakom dekanom Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Banjoj Luci.

Sporazum dva fakulteta potpisan je u okviru proslave obilježavanja 35 godina postojanja Univerziteta u Banja Luci postojanja i održavanja II–ge Internacionalne naučne konferencije antropološki aspekti u sportu. Profesor Bjelica i saradnici nijesu krili zadovoljstvo što im je ukazana čast da budu aktivni učesnici jednog ovako ozbiljnog skupa koji je okupio preko 150 naučnika iz cijelog regiona a na kojem su pored ostalih, sa Fakulteta iz Nikšića predstavljena četiri naučno-istraživačka rada.

- Veoma sam zadovoljan što su kolege iz Banja Luke prepoznale Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića kao ozbiljnog partnera. Na ovaj način, nakon do sada potpisanih sporazuma sa srodnim fakultetima iz Slovenije, Srbije (Beograd, N.Sad, N.Pazar), Federacije Bosne i Hercegovine (Sarajevo i Tuzla), Ukrajine i Hrvatske mogu da zaključim da smo uspjeli da za veoma kratko vrijeme uspostavimo saradnju sa svim vodećim visokoškolskim obrazovnim institucijama sa prostora Ex Jugoslavije. To je veoma dobro za naše studente i profesore, za nauku i sport uopšte, konstatovao je prof. dr Duško Bjelica dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića.

07.11.2010. 23:39



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.