Junsko izdanje naučnog časopisa Sport Mont




Junsko izdanje naučnog časopisa Sport Mont

Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore objavili su 1. juna novo izdanje naučnog časopisa "Sport Mont". Časopis izlazi već 16 godina, a u novom broju (Vol 17, No 2) donosi 20 naslova sa autorima iz cijelog svijeta. Veoma opširno i kvalitetno štivo sa 18 originalnih istraživačkih i dva pregledna rada. Autori dolaze iz Ukrajine, Češke, Filipina, Irana, Grčke, Hrvatske, Rusije, Jordana, Indonezije, Slovačke, Koreje, Italije, Kazahstana, Litvanije, Kipra, Srbije i Crne Gore.

O kvalitetu ovog časopisa najbolje govori indeksiranost u velikom broju međunarodnih baza podataka, od kojih je najznačajnije indeksiranost u Scopus-u i DOAJ-u.

"Sport Mont", od svog nastajanja, od 2003. godine, do sada je objavio više od 1400 naučnih radova i danas predstavlja temelj širenja mreže saradnje naučnika u oblasti sporta.

U "Sport Mont-u" su u ovom broju objavljeni radovi sa naučne konferencije Crnogorske sportske akademije koja je ove godine održana u Dubrovniku, i koja se tradicionalno, već 16 godina, održava svake godine u aprilu i okuplja naučna imena iz cijelog svijeta. Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija, u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje UCG, Univerzitetom Crne Gore i drugim tradicionalnim partnerskim institucijama.

Časopis je usredsređen na aktuelne teme iz svih oblasti sportske nauke i sportske medicine. Pored prof. dr Duška Bjelice, glavni urednik je i prof. dr Zoran Milošević, sa Univerziteta u Novom Sadu, dok je odgovorni urednik Jovan Gardašević.

Sport Mont izlazi tri puta godišnje, u februaru, junu i oktobru. I naredna izdanja biće obogaćena radovima sa ovogodišnje konferencije održane u u Hrvatskoj, na temu „Sport, fizička aktivnot i zdravlje: savremene perspektive“, a neće biti zapostavljeni ni svi ostali kvalitetni radovi koji pristignu na adresu redakcije časopisa.

 

http://www.sportmont.ucg.ac.me/download_pdf_arhiva.php/SM_June_2019.pdf

https://hercegovina.in/lipanjsko-izdanje-naucnog-casopisa-sport-mont/

https://m.portalanalitika.me/clanak/336502/junsko-izdanje-naucnog-casopisa-sport-mont

 

Image

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.