Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 05.06.2019

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavio 11 godina uspješnog rada sa studentima  i rada na polju naučnih istraživanjaFOTO ALBUM 1

FOTO ALBUM 2

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore proslavio je danas 11 godina uspješnog rada sa studentima  i rada na polju naučnih istraživanja, svečanom dodjelom diploma svršenim studentima, nagradama za najbolje studente, istaknute sportiste, najuspješnije sportske kolektive i ugledne pojedince. 

Dekan Fakulteta prof. dr Stevo Popović se u svom pozdravnom govoru osvrnuo na aktivnosti u protekloj godini i zahvalio svima onima koji su podržali današnje rezultate rada fakulteta. 

"Imam obavezu da se zahvalim našim studentima na svim nastavnim i vannastavnim uspjesima koje su postigli u protekloj godini, a na koje bih, ipak apelovao da slijede svoje profesore, da više koriste mogućnosti koje im nude programi mobilnosti, te da se više uključuju u naučnostraživačke aktivnosti, mi im stojimo na raspolaganju. Imam, takođe i obavezu da se zahvalim svima onima koji nas uopšteno podržavaju, a posebno onima sa kojima imamo zajedničke projekte, te da ih pozovem da nastavimo u istom smjeru i da se držimo jedni drugih, kao što smo do sada to činili. Uspjeh do sada nije izostao, a siguran sam da neće ni u budućnosti", zaključio je u svom govoru dekan Popović. 

Dodjela priznaja i zahvalnica posebno je obilježila današnju svečanost na kojoj su, među zvanicama, bili rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović  i predstavnici državnih organa. 

Dekan Popović je, u ime Fakulteta,  za titulu šampiona Crne Gore i kupa Crne Gore u vaterpolu udijelio priznanje PVK "Jadran" iz Herceg Novog, kao i FK "Sutjeska iz Nikšića za četvrtu titulu šampiona Crne Gore u fudbalu.

                               

Posebno priznanje dekan Popović je uručio prvom selektoru muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veselinu Vukoviću za izvanredne rezultate postignute na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta.  

   

Zahvalnice za doprinos koji je uložen u okviru razvoja Centra za dijagnostiku u sportu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, dekan Popović je dodijelio PVK “Jadran” Herceg Novi, OFK “Titograd” , FK “Sutjeska” Nikšić, KMF “Nikšić”, KMF “Titograd”, KMF “Studentski dom”, muškoj juniorskoj rukometnoj reprezentaciji Crne Gore, Univerzitetskom sportsko - kulturnom centru i ženskoj seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore.  

Priznanja za izvanredan rezultat postignut u školskoj 2018/2019 dodijeljene su studentima na akademskim specijalističkim postdiplomskim studijama Erolu Vreviću (Fizička kultura - 9,20),Nemanji Drobnjaku (Sport i Fitnes - 8,25); Antoniju Boškoviću, (Sportski menadžment -8,40), Anđeli Đuričanin, (Sportski menadžment (8,40), kao i Draganu Baćoviću, na akademskim magistarskim postdiplomskim studijama Fizička kultura, (9,00).

Na osnovnim studijama nagrađeni su Damir Džogović Fizička kultura - III godina (8,20); Tamara Đukić, Sportski novinar - III godina (9,47) i Eldar Ahmetović, Sportski trener - III GODINA (prosječna ocjena 7,53), Marija Terzić, Fizička kultura i zdravi stilovi života - I godina (8,73) i Lejla Kordić, Sportski novinari i treneri - II godina (9,36).

Priznanja je uručio prodekan za nauku, prof. dr Kemal Idrizović, a prigodne poklone predsjednik COK - a Dušan Simonović.

Dodijeljene su diplome i diplomiranim studentima, na studijskom programu Sportski trener - Stefanu Dačeviću, Savu Kilibardi i Danilu Zekoviću, potom na studijskom programu Fizička kultura - postdiplomske – specijalističke akademske studije, Stefanu PješivcuMilošu Kovačeviću, sa studijskog programa Fizička kultura, postdiplomske magistarske  akademske studije. 

 

 

 

 

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=47758

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/fakutet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-obiljezio-11-godina-rada

https://fosmedia.me/infos/drustvo/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-proslavio-11-godina-uspjesnog-rada

https://m.cdm.me/drustvo/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-proslavio-11-godina-uspjesnog-rada/

https://portalanalitika.me/clanak/336350/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-proslavio-11-godina-uspjesnog-rada

https://onogost.me/drustvo/urucenjem-nagrada-obiljezen-dan-fakulteta-za-sport-fizicko-vaspitanje

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/242846/diplome-i-nagrade-povodom-godisnjice-.html

 

 

Image

Dokumenti

Broj posjeta : 2005