Razvijanje saradnje sa Fakultetom za fizičko vaspitanje u Tetovu




Razvijanje saradnje sa Fakultetom za fizičko vaspitanje u Tetovu

FOTO ALBUM

 

Produbljivanje saradnje na polju naučnoistraživačkog rada i visokog obrazovanja u oblasti sporta bio je povod posjete  i susreta profesora Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore sa najvišim predstavnicima Univerziteta Tetovo i  Fakulteta za fizičko vaspitanje ovog univerziteta.

Delegacija nikšićkog fakulteta, u kojoj su bili prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević, sastala se sa rektorom Univerziteta Tetovo prof.dr Vulnetom Ametijem, dekanom Fakulteta doc. dr Hakijem Ismailom i profesorom doc. dr Metinom Dalipom, koji je i kondicioni trener KF "Shkëndija", šampiona Sjeverne Makedonije.

Nikšićka delegacija se upoznala sa radom ovog fakulteta i predstavila sve aktuelne aktivnosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, pogotovo aktivnosti internacionalnog karaktera u kojima ima prostora za regionalnu saradnju, kakva su naučna istraživanja, izdavačka djelatnost, razmjena ekspertize i naučne baze podataka, učešće u radu časopisa Sport Mont, Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine kao i u časopisu Journal of Anthropology of Sport and Physical Education , indeksiranim u prestižnim svjetskim međunarodnim bazama.

Profesori nikšićkog fakulteta su makedonske kolege obavijestili da će najveći internacionalni događaj u oblasti sportskih nauka, međunarodna naučna konferencija, u organizaciji Crnogorske sportske akademije, biti u aprilu 2020. godine, u Cavtatu.

Na sastanku su bili i doktorandi nikšićkog fakulteta Fitim Arifi i Sami Sermakshaj iz Prištine.

Posjeta je upriličena prilikom antropometrijskog testiranja trostrukog šampiona u fudbalu Sjeverne Makedonije.

 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/47658-nakon-sampiona-kosova-testirani-mladi-igraci-trostrukog-prvaka-sjeverne-makedonije

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/razvijanje-saradnje-sa-fakultetom-za-fizicko-vaspitanje-u-tetovu

https://www.mladiniksica.me/razvijanje-saradnje-sa-fakultetom-za-fizicko-vaspitanje-u-tetovu/

https://onogost.me/drustvo/fakultet-za-sport-razvijanje-saradnje-sa-fakultetom-za-fizicko-vaspitanje-u-tetovu

 

 

Image

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.