CSA konferencija u vrhu liste događaja Evropskog koledža sportskih nauka za 2020. godinu




CSA konferencija u vrhu liste događaja Evropskog koledža sportskih nauka za 2020. godinu

Na sajtu Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS), vodeće asocijacije naučnika sporta na evropskom nivou, u vrhu liste događaja za 2020. godinu našlo se XVII izdanje međunarodne naučne konferencije u oblasti sporta Crnogorske sportske akademije,koja se održava u Hrvatskoj, od 2. do 5. aprila 2020. godine.

Predsjedavajući CSA konferencije prof. dr Duško Bjelica navodi da je Evropski koledž sportskih nauka (ECSS) sportsko naučno društvo posvećeno prikupljanju, generisanju i širenju naučnih znanja na evropskom nivou, sa tradicijom od 1995. godine, kada je osnovan u Nici, u Francuskoj.

„Koledž ima opsežnu saradnju sa naučnom zajednicom  na svjetskom nivou, te svoju veb platformu koristi za promovisanje događaja i motivisanje naučnika ne samo u Evropi, već širom svijeta, da daju svoj doprinos u pogledu učešća i multidisciplinarnog razmatranja aktuelnih tema. Čast nam je što se naša konferencija našla u vrhu agende ove prestižne organizacije“, kazao je Bjelica.

CSA konferencija se organizuje u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanja Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih i novih partnera.

Prijavljivanje radova za konferenciju, koja tradicionalno okuplja naučnike iz cijelog svijeta, već je počelo i otvoreno je do 15. februara 2020. godine.

Svi prihvaćeni i prezentirani abstrakti (usmeni ili u prezentaciji) biće objavljeni u crnogorskom časopisu o sportskoj nauci i medicini Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine, renomiranom časopisu koji izdaje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore.

Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

Više informacija o konferenciji je dostupno na: http://www.csakademija.me/conference/abstract-submission.html

i na linku: http://csakademija.me/conference/

 

http://sport-science.org/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=77 

https://www.mladiniksica.me/csa-konferencija-u-vrhu-liste-dogadaja-evropskog-koledza-sportskih-nauka-za-2020-godinu/

https://hercegovina.in/csa-konferencija-u-vrhu-liste-dogadaja-europskog-koledza-sportskih-nauka-za-2020-godinu/

 

Image

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.