Uručena nagrada Bojanu Dubljeviću




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Košarkašu ekipe "Valensija" iz Španije i reprezentativcu Crne Gore - Bojanu Dubljeviću je, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, uručena Nagrada za izuzetne sportske rezultate na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti.

Nagradu je dodijelio crnogorski naučni časopis „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ (MJSSM).

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i urednik časopisa MJSSM prof. dr Duško Bjelica zadovoljan je što su na Fakultetu mogli da ugoste „tako značajno svjetsko i sportsko ime Crne Gore – Bojana Dubljevića“, dodajući da je Dubljević jedan od tri prva laureata, koji je nagradu zaslužio igrama u Španiji.

„Smatram da će on u budućnosti pokazati još bolje igre, a nadam se da će ova naša nagrada, koja je uslijedila nakon njegovih odličnih igara biti i njemu i nama podsticaj za dalji uspješan rad. Mislim da smo na ovaj način uradili najbolju promociju i Fakulteta i časopisa MJSSM“, rekao je Bjelica.

Dubljević je nakon uručenja nagrade kazao da je to velika čast za njega, pojašnjavajući da je veoma ponosan na ono što se napravilo na Fakultetu, koji je obišao sa predstavnicima uprave, koji su ga upoznali i sa Centrom za dijagnostiku sportista, koji već radi testiranja crnogorskih timova.

„Ovo je velika stvar i za Nikšić i za Crnu Goru. Još jednom, veoma sam ponosan što sam dio svega ovoga. Što se mene tiče nastaviću da prezentujem i grad i državu u najboljem mogućem izdanju“, rekao je on.  

Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine jedini je crnogorski naučni časopis koji je indeksiran u dvije naprestižnije baze podataka Web of Science i Scopus, čime zazuzima lidersku poziciju kada je riječ o naučnim časopisima.

Dubljević je ove sezone predvodio „Valensiju“ do prve titule prvaka Španije u klupskoj istoriji koja je timu donijela učešće u Evroligi naredne sezone, a proglašen je za najboljeg igrača finalne serije protiv madridskog Reala. Ovog ljeta će predvoditi reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu.

 

 

 

http://portalanalitika.me/clanak/273258/dodjela-nagrade-bojanu-dubljevicu-na-fakultetu-za-sport-u-niksicu

http://www.vijesti.me/sport/dubljevic-o-eurobasketu-ne-pricamo-o-cudima-i-medaljama-ali-svasta-moze-da-se-dogodi-944485

http://reprezentacija.me/dubljevic-predstavicemo-crnu-goru-kako-dolikuje/

http://antenam.net/index.php/sport/kosarka/41752-dubljevic-sjutra-dobija-nagradu-za-izuzetne-sportske-rezultate-i-promociju-crne-gore

http://www.kosarka.me/crna-gora/reprezentacija/9327-bojanu-dubljevicu-nagrada-za-izuzetne-sportske-rezultate

http://kscg.me/index.php?option=com_content&view=article&id=5726:u-etvrtak-uruenje-nagrade-bojanu-dubljeviu&catid=40:selekcije&Itemid=122

http://www.pinkm.me/sport/ucg-priznanje-za-dubljevica/

http://kosarka.me/crna-gora/reprezentacija/9332-dubljevic-ne-bi-nas-trebalo-opterecivati-pricom-o-medalji-prvo-da-prodjemo-prvu-fazu

http://rtcg.me/sport/kosarka/170623/dubljevic-da-se-ne-prica-o-medaljama.html

http://portalanalitika.me/clanak/273437/urucena-nagrada-bojanu-dubljevicu

https://www.cdm.me/sport/kosarka/urucena-nagrada-bojanu-dubljevicu/

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.