Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Septembarsko izdanje naučnog časopisa "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine"
Septembarsko izdanje naučnog časopisa  "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine"

Novi broj crnogorskog časopisa za sportsku nauku i medicinu Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM), jedinog časopisa u Crnoj Gori koji je indeksiran u dvije svjetske baze podataka, Web of Science i Scopus,  već je spreman i izlazi iz štampe u septembru.

Glavni urednici ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović navode da će, prema dosadašnjoj statistici i citiranosti na svjetskom nivou, časopis  imati svoj najveći domet u 2020. godini (ukupan broj citata: 109; h-faktor: 6; prosječni navodi po stavci: 1,47).

„Želimo da se zahvalimo našim urednicima, recenzentima i autorima, kao i čitaocima, na značajnim naporima u postizanju ovog uspjeha“, stoji u uvodnoj riječ glavnih urednika ovog broja časopisa.

Septembarsko izdanje donosi 10 naučnih radova koja potpisuju poznata imena 32 naučnika iz svih krajeva svijeta. Riječ je o naučnicima iz SAD-a, Turske, Španije, Slovenije, Hrvatske, Grčke, Irana, Estonije, Litvanije, Mađarske, Crne Gore, Portugala i Singapura.

Autori pišu o aktuelnim temama u oblasti sportske nauke i medicine, uključujući  sve aspekte zdravlja i sporta. Daju osvrt i na  fiziologiju vježbanja i biofizičko istraživanje sportskih performansi, sportsku biomehaniku, prehranu, rehabilitaciju, fizioterapiju, sportsku psihologiju, sportsku pedagogiju, sportsku istoriju, filozofiju, sociologiju, upravljanje u sportu. Sa naučnog aspekta, teme koje se obrađuju u ovom časopisu su podrška trenerima u praktičnom radu.

Naredne godine MJSSM  časopis će biti ponovo procijenjen od Web of Science, a dosadašnje indikacije ukazuju da će časopis biti uključen u baze  CIE (Science Citation Index Expended) i SSCI (Social Science Citation Index), čime će imati  veći nivo uticaja.

Elektronsko izdanje časopisa dostupno je na linku:http://www.mjssm.me/

 

Sva izdanja časopisa Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine

 

Image

 

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/fakultet-za-sport-izdao-novi-broj-casopisa-za-sportsku-nauku-i-medicinu/

https://www.mladiniksica.me/septembarsko-izdanje-naucnog-casopisa-montenegrin-journal-of-sports-science-and-medicine/

 

Dokumenti

Broj posjeta : 83

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.