Udžbenik „Teorija tjelesnog vježbanja i sporta“ podrška studentima u pripremi ispita




Udžbenik „Teorija tjelesnog vježbanja i sporta“ podrška studentima u pripremi ispita

Udžbenik „Teorija tjelesnog vježbanja i sporta“, pisan za potrebe naučno-nastavnog rada studenata Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore,  objavljen je i dostupan naučnoj zajednici i javnosti na internet mreži Research Gate

Udžbenik, u izdanju Crnogorske sportske akademije,  potpisuju autori sa Univerziteta Crne Gore, prof. dr Duško Bjelica i doc. dr Dragan Krivokapić, a urednik je prof. dr Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje  UCG.

„Jedan od ciljeva ovog udžbenika jeste da se studentima pruže neophodna saznanja iz Teorije tjelesnog vježbanja i sporta i omogući uspješniju pripremu ispita“, kazao je autor Bjelica koji ima dugu i prepoznatljivu profesorsku karijeru na ovom Fakultetu.

U predgovoru ovog izdanja, navodi se da je sadržaj knjige usaglašen sa programom Teorije tjelesnog vježbanja i sporta, koji podstiče intelektualni napor studenata na analizu samih osnova struke koju su odabrali i pomaže im da se lakše snalaze u mnoštvu veoma složenih veza i odnosa.

Autor Krivokapić objašnjava da će, kroz udžbenik, studenti, između ostalog,  steći i znanja iz opšte kulture i profesionalne edukacije, a doprinijeće i razvijanju kritičke svijesti i naučnog pristupa sadržajima iz  ove oblasti.

Udžbenik mogu da koriste i svi oni koji se zanimaju za tjelesno vježbanje bilo kroz sport, fizičko vaspitanje, rekreaciju, individualne ili organizovane programe vježbanja, kao i studenti nematičnih studijskih programa, koji  prema nastavnom planu slušaju predmet Teorija tjelesnog vježbanja i sporta.


Udžbenik je dostupan na linku:

https://www.researchgate.net/publication/333531898_Teorija_tjelesnog_vjezbanja_i_sporta 

https://www.mladiniksica.me/udzbenik-teorija-tjelesnog-vjezbanja-i-sporta-podrska-studentima-u-pripremi-ispita/

https://hercegovina.in/teorija-tjelesnog-vjezbanja-i-sporta-potpora-studentima-u-pripremi-ispita/

https://onogost.me/drustvo/objavljen-udzbenik-teorija-tjelesnog-vjezbanja-sporta

https://volimpodgoricu.me/2019/09/27/udzbenik-teorija-tjelesnog-vjezbanja-i-sporta-podrska-studentima-u-pripremi-ispita/

https://www.mladiniksica.me/udzbenik-teorija-tjelesnog-vjezbanja-i-sporta-podrska-studentima-u-pripremi-ispita-2/

 

Image

 

 

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.