Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 11.10.2019

Crnogorski časopisi u oblasti sportskih nauka nastavljaju da jačaju svoje pozicije u međunarodnim indeksnim bazamaPrema novoj listi indeksa uticajnosti, koja je objavljena u okviru "Index Copernicus" baze naučnih časopisa, crnogorski časopisi u oblasti sportskih nauka nastavili su sa trendom rasta uticajnosti, što pokazuju rezultati postignuti tokom prethodne godine.

- Časopis "Sport Mont" po prvi put dostiže trocifrenu vrijednost (Index Copernicus Value - ICV =100,00), što u najboljoj mjeri ukazuje na rapidno podizanje kvaliteta časopisa u proteklom periodu - ističe odgovorni urednik časopisa, dr Jovan Gardašević.

Sa druge strane, najuticajniji časopis u oblasti sportskih nauka "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine", takođe, u značajnoj mjeri unapređuje svoj uticaj u okviru ove međunarodne baze za rangiranje časopisa.

Glavni urednici časopisa, prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović su ukazali da je za ponos što su evaluatori, delegirani od relevantnog međunarodnog servisa u Poljskoj, ocijenili časopis sa najvišom ICV vrijednošću, kako do sada tako i u odnosu na druge crnogorske časopise (ICV=120,84).

- Sigurni smo da ovogodišnje rangiranje časopisa u okviru "Index Copernicus" baze naučnih časopisa predstavlja očigledan dokaz da redakcija našeg časopisa radi kvalitetno, a vjerujemo da će nastaviti u istom ritmu i da najsjajnije rezultate možemo očekivati u predstojećim godinama - navode urednici ovog časopisa.

I najmlađi crnogorski časopis u oblasti sportskih nauka "Journal of Anthropology of Sport and Physical Education" nije ostao nezapažen u rangiranju za 2018. godinu, već mu je po prvi put dodijeljen indeks uticajnosti (ICV=85,37).

- Časopis je osnovan 2017. godine i već u 2018. godini dostiže visok ICV index uticajnosti, što dokazuje, da smo od samog početka krenuli kako je od nas i očekivano - rekao je doc. dr Bojan Mašanović, glavni i odgovorni urednik časopisa. On je ukazao da je ovaj časopis u prvoj godini rangiranja postigao indeks uticajnosti  koji je u značajnoj mjeri veći nego što su ga postigli danas uticajni časopisi "Sport Mont" i "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine" u svojoj prvoj godini rangiranja.

Pored navedene indeksne baze i nekih manje značajnih baza, časopis "Sport Mont" indeksiran je i u prestižnoj SCOPUS bazi naučnih časopisa, dok je časopis "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine" indeksiran i u SCOPUS, ali i u Web of Science, odnosno ESCI bazi naučnih časopisa.

Više informacija o "Index Copernicus" možete pronaći na sljedećoj internet stranici: https://journals.indexcopernicus.com/

 

Image

https://www.aktuelno.me/crna-gora/crnogorski-casopisi-u-oblasti-sportskih-nauka-nastavljaju-da-jacaju-svoje-pozicije-u-medunarodnim-indeksnim-bazama/

 

Broj posjeta : 1018

10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Fizička kultura i zdravi stilovi života - prvi upisni rok jul 2020. godine


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Sportski novinari i treneri - prvi upisni rok jul 2020. godine


09.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita - Fizička kultura i zdravi stilovi života


09.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita (test) Sportski novinari i treneri


04.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Termini završnih i popravnih ispita - jun/jul 2020. godine


29.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2020/2021. godinu


20.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

1. juna istekao rok za uplatu školarine i izmirenje duga, od 22.juna obustave u knjiženju ispita do izmirenja duga


10.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Sva antropometrijska testiranja fudbalera Republike Kosovo na Univerzitetu Crne Gore - reprezentacija i klubova, seniora, juniora i futsala


09.05.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore organizovao je online anketno istraživanje za fudbalere 1. Telekom fudbalske lige Crne Gore


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Za Fizičku kulturu i zdrave stilove života u II roku 25 mjesta, a za program Sportski novinari i treneri 21 mjesto