Dekanu Popoviću dodijeljena plaketa za podršku u razvoju, promociju i afirmaciju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

GALERIJA SLIKA

 

Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini, prof. dr Musa Selimi je uručio plaketu dekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore prof. dr Stevu Popoviću za podršku u razvoju, promociju i afirmaciju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini.

U petak, 1. novembra 2019. godine, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini je obilježeno 40 godina postojanja ispred navedene institucije. Na svečanosti koja je upriličena u hotelu „Sirius“ u Prištini, pored Dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, bio je prisutan i predsjednik Upravnog odbora UCG, prof. dr Duško Bjelica, kao i niz zaslužnih nastavnika, naučnika i vannastavnog osoblja koji su ostavili traga u prethodnih četrdeset godina postojanja navedene visokoškolske ustanove.

- „Veliko je zadovoljstvo kada dobijete priznanje izvan granica svoje države“ – ističe sa ponosom Popović, i dodaje – „na taj način dobijate potvrdu koja svjedoči o pozitivnim rezultatima vašeg tima i institucije koju predstavljate“. Popović dalje ističe da saradnja sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini postoji; međutim, da je zvanična saradnja uspostavljena 2017. godine, kada su se zvanične delegacije oba fakulteta sastale u Nikšiću i potpisale sporazum o budućoj saradnji. Pored toga, on ističe da značajan broj saradnika u nastavi zaposlenih na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini, pohađa doktorske studije u Nikšiću, tako da ne bi trebalo brinuti za budućnost dalje saradnje, budući da su dolazeće generacije mnogo bolje povezane, u naučnom smislu, nego što slučaj bio ranije.

U vrijeme proslave 40-og rođendana, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Prištini je organizovao i dvodnevnu naučnu konferenciju pod nazivom „2nd Scientific Conference for Physical Education, Sport and Health“.

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/popovicu-plaketa-za-razvoj-i-promociju-fakulteta-sporta-i-fizickog-vaspitanja

https://antenam.net/drustvo/138255-popovicu-dodijeljena-plaketa-u-pristini

http://www.rtklive.com/rtk2/?id=2&r=37149 

https://www.danas.rs/svet/dekan-fakulteta-za-sport-univerziteta-crne-gore-dobio-plaketu-od-kolega-iz-pristine/

https://onogost.me/drustvo/dekanu-popovicu-dodijeljena-plaketa-za-podrsku-u-razvoju-promociju-afirmaciju

 

 

Image
 
 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.