Na međunarodnom kongresu u Rimu predstavljena CSA konferencija
Na međunarodnom kongresu u Rimu predstavljena CSA konferencija

FOTO ALBUM

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović učestvuju u radu međunarodne konferecije u Rimu "2nd European Lifestyle Medicine Congress", koja se održava od 8. do 10. novembra 2019. godine.

Pored aktivnosti u okviru zvaničnog programa, profesori su iskoristili ovu priliku da promovišu predstojeću naučnu konferenciju koja se, u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorske sportske akademije, održava u Hrvatskoj, od 2. do 5. aprila 2020. godine.

"CSA konferencija se našla u vrhu liste naučnih događaja u oblasti sportskih nauka za 2020. godinu i kao takva najavljena je na sajtu Internacionalne asocijacije učesnika olimpijske akademije IOAPA, kao i Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS)", kazali su profesori.

Oni su informisali sve zainteresovane kolege naučnike da je za konferenciju, koja tradicionalno okuplja naučnike iz cijelog svijeta, prijava radova moguća do 15. februara 2020. godine.

Takođe, predstavili su, naučni časopis "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine", u kojem će se naći svi prihvaćeni radovi.

Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

Pored ovog časopisa upoznali su ih i sa časopisom Sport Mont, indeksiranom u velikom broju međunarodnih baza podataka, od kojih je najznačajnija indeksiranost u Scopus-u i DOAJ-u.

Organizator kongresa na kojem učestvuju profesori je ELMO (European Lifestyle Medicine Organization), a mjesto održavanja je kongresni centar "Roma Eventi - Fontana di Trevi".

Medijske objave:

https://m.portalanalitika.me/clanak/350652/na-medunarodnom-kongresu-u-rimu-predstavljena-csa-konferencija

https://antenam.net/drustvo/139028-na-medjunarodnom-kongresu-u-rimu-predstavljena-csa-konferencija

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/na-medunarodnom-kongresu-u-rimu-predstavljena-csa-konferencija

https://www.mladiniksica.me/na-medunarodnom-kongresu-u-rimu-predstavljena-csa-konferencija/

https://volimpodgoricu.me/2019/11/09/ucg-na-medjunarodnom-kongresu-u-rimu-predstavljena-csa-konferencija/

 

Image

 

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.