I juniori KK Partizana testirani od Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje




I juniori KK Partizana testirani od Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

FOTO ALBUM

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su juče testiranje juniorske ekipe KK Partizan, koji u Podgorici boravi kao učesnik Memorijalnog turinira “Ljubo Jovanović”.

Igračima su uzete antropometrijske mjere i podaci o visini tijela, rasponu ruku, obimu pojedinih dijelova tijela značajnih za košarku.  Takođe, dobijeni su i podaci o procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkaša, procentualne vrijednosti mišićne mase i parametri metabolizma. Igračima su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Stručni štab na čelu sa trenerom Goranom Stevanovićem izrazio je zahvalnost na dobijenim podacima, ističući da je dijagnostika u sportu osnova svake selekcije, I pozvao stručnjake sa fakulteta da, ukoliko imaju mogućnosti realizuju ovakva mjerenja I testiranja I sa ostalim selekcijama ovog kluba.

“Svaki košarkaš ponaosob je dobio informacije o trenutnom statusu tijela, antropometrijskim mjerama, ali i normativima koji važe za uzrast i sport kao što je košarka. Nama na fakultetu će podaci poslužiti za proširivanje baze podataka o vrhunskim sportistima, a svakako da je KK Partizan veliki klub gdje se oduvijek radilo na stvaranju vrhunskih igrača” – istakao je doc. dr Milovan Ljubojević.

Mjerenje se obavili doc. dr Milovan Ljubojević i doc. dr Danilo Bojanić.

 

Medijske objave:

https://www.mladiniksica.me/juniori-kk-partizana-testirani-od-fakulteta-za-sport-i-fizicko-vaspitanje/

https://m.portalanalitika.me/clanak/350779/testirani-juniori-kk-partizana

 

 

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.