Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 11.11.2019

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG čestitao studentkinji Jovani Peković na tituli prvakinje Evrope u džudouFOTO ALBUM

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore prof. dr Stevo Popović danas je javno čestitao studentkinji Jovani Peković  na osvojenoj  tituli evropske prvakinje u džudou do 23 godine, najvećem uspjehu koji bilježi istorija crnogorskog džudoa u ovoj kategoriji.

„Nadam se da će tvoj primjer biti motivacija svim tvojim kolegama da u stremljenju ka zacrtanom cilju, potvrde svoj kvalitet kroz posvećenost i ljubav prema sportu i doprinesu ne samo sebi i svom životu, već i društvenoj zajednici u kojoj žive, rade i stvaraju uspjehe“, kazao je dekan Popović, čestitajući studentkinji Peković na uspjehu.  

Čestitke je danas, u ime studenata Fakulteta, prenio i predstavnik studenata mr Pavle Malović i poželio koleginici da nastavi dalje, putem uspjeha, da donosi radost Crnoj Gori.

Peković  studira na studijskom programu Sportski trener. Na evropskom prvenstvu u džudou, održanom u Rusiji, osvojila je zlatnu medalju. U finalnom meču kategorije, pobijedila je Njemicu Terezu Cenker.

„Na svako takmičenje idem jako motivisana i želim da se vratim, ako je moguće, sa zlatnom medaljom, ako nije, sa nekom drugom medaljom. Za ovo takmičenje sam bila jako motivisana, jer to je posljednje takmičenje u ovoj sezoni i željela sam da zablistam, da uljepšam ovu sezonu i to sam i uradila“, kazala je Jovana.

Tek kada se vratila u Crnu Goru, shvatila je, po ukazivanju pohvala i čestitki, koliko njen uspjeh znači i drugima, te da joj tuđa radost, u konkretnom slučaju ponos Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, pričinjava još veće zadovoljstvo zbog postignutih rezultata.  

Peković se džudoom  bavi 14 godina, a trenira u nikšićkom džudo klubu „Akademik“. Čestitkama Fakulteta na današnjoj konferenciji za novinare prisustvovao je i njen trener koji je predvodio na šampionatu Dragan Šćepanović.

Medijske objave :

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/prijem-za-jovanu-pekovic-na-niksickom-fakultetu

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/dekan-ugostio-evropsku-sampionku/

https://onogost.me/drustvo/fakultet-za-sport-uprilicen-prijem-za-jovanu-pekovic

https://www.aktuelno.me/sport/fsnk-dekan-ugostio-evropsku-sampionku-u-dzudou/

https://portalanalitika.me/clanak/350879/dekan-uprilicio-prijem-za-jovanu-pekovic

 

Image

Dokumenti

Broj posjeta : 687