Zapažena uloga Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje na Međunarodnom simpozijumu u Sarajevu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO1

FOTO2

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore bio je ko-organizator XI Međunarodnog simpozijuma „Nove tehnologije u sportu – NTS 2019.“, koji se održavao  u Sarajevu, od 12. do 14. decembra je, u organizaciji Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu.

Na svečanom otvaranju, dekan Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Haris Alić uručio je nikšićkom fakultetu Plaketu za izuzetne zasluge i doprinos u razvoju, afirmaciji i promociji ovog simpozijuma, koju je u ime institucije primio dekan prof. dr Stevo Popović.

 Dekan Popović je drugog dana Simpozijuma, u sesiji plenarnih izlagača, predavao na temu „Unapređenje pisanja i istraživanja u oblasti publikovanja u sportskim naukama u bivšim jugoslovenskim republikama“. Nakon zapaženog izlaganja uručena mu je Zahvalnica za lični doprinos u razvoju, afirmaciji i promociji Međunarodnog simpozijuma „Nove tehnologije u sportu“.

Tokom svečanog otvaranja, Plaketu za izuzetne zasluge i doprinos u razvoju, afirmaciji i promociji Međunarodnog simpozijuma „Nove tehnologije u sportu“ je primio i Predsjednik UO UCG i profesor nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, prof. dr Duško Bjelica.

Na konferenciji su učestvovali i prodekan za nastavu, doc. dr Danilo Bojanić, koji je izložio rad na temu „Uticaj bazično motoričkog potencijala na preciznost odbijanje lopte podlakticama u situacionim uslovima kod odbojkašica“ (autori: doc. dr Danilo Bojanić, doc. dr Milovan Ljubojević, doc. dr Dragan Krivokapić i mr Ivan Vasiljević), i šef studijskog programa, doc. dr Milovan Ljubojević, koji je izložio rad na temu „Efekti fudbala kao izbornog predmeta na motoričke sposobnosti učenica osmog razreda” (autori: doc. dr Milovan Ljubojević, doc. dr Danilo Bojanić, doc. dr Dragan Krivokapić, mr Ivan Vasiljević).

 

Medijske objave :

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/zapazena-uloga-fakulteta-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-na-simpozijumu-u-sarajevu/

https://onogost.me/drustvo/zapazena-uloga-fakulteta-za-sport-na-medunarodnom-simpozijumu-u-sarajevu 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.