Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Antropometrijsko mjerenje muških kadetskih košarkaških reprezentacija Izraela i Rusije
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, u sklopu dijagnostičkog centra sa kojim raspolaže, je poslije mjerenja kadetskih košarkaških reprezentacija Crne Gore i Francuske, u subotu 12. avgusta, realizovao i mjerenje kadetskih košarkaških reprezentacija Izraela i Rusije, koje kao i naša i francuska reprezentacija učestvuju na Evropskom prvenstvu koje se u glavnom gradu Crne Gore održava od 11. do 19. avgusta.

ImageDijagnostika u sportu je fundamentalna nauka koja je pokretač vrhunskih rezultata i svaki uspješni sportski kolektiv trebalo bi da koristi bar neku vrstu dijagnostičkih alata za testiranje i evaluaciju sportista i precizno programiranje režima ishrane i usklađivanje sa određenim trenažnim programom.

Navedena mjerenja realizovali su doc. dr Milovan Ljubojević i mr Ivan Vasiljević, a stručni štab reprezentacija Izraela i Rusije je dobio uvid u procentualne vrijednosti masnog, koštanog i mišićnog tkiva, ukupnu količinu vode u organizmu, odnos između lijeve i desne strane tijela i parametre metabolizma, a reprezentativcima obje države su takođe izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela. Sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su izrazili zadovoljstvo realizovanim mjerenjima koja pružaju ključne informacije koje utiču na promjene trenažnih procedura, periodizacije treninga i multidisciplinarnog pristupa što je od posebnog značaja za mlade sportiste.

 

https://antenam.net/sport/kosarka/46960-obavljeno-mjerenje-reprezentacija-izraela-i-rusije

http://portalanalitika.me/clanak/277737/obavljeno-mjerenje-reprezentacija-izraela-i-rusije

https://www.cdm.me/sport/kosarka/obavljeno-mjerenje-reprezentacija-izraela-rusije/