Antropometrijsko mjerenje dvostrukog šampiona Evrope u ženskom rukometu




FOTO GALERIJA


Danas su u Podgorici profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili antropometrijsko mjerenje igračica Ženskog rukometnog kluba Krim iz Ljubljane, najuspješnijeg rukometnog kluba u Republici Sloveniji i aktuelnog šampiona.

U svojoj bogatoj riznici trofeja ima 24 titule prvaka Republike Slovenija i 26 trofeja Kupa Republike Slovenije. Najveći uspjesi kluba su ipak dva trofeja Lige Šampiona Evrope, uz jos tri druga mjesta u najelitnijem takmičenju Starog kontinenta.

Prof. dr Duško Bjelica koji je realizovao mjerenja sa svojim saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem, zahvalio se treneru Urošu Bregaru i njegovim igračicama na ukazanom povjerenju za proširenje baze podataka nad dvostrukim šampionom Evrope. Trener Bregar dobio je na uvid kompletne parametre tjelesne kompozicije igračica.

Optimiziranje planiranja i programiranja u sportskom treningu i identifikacija disbalansa u odnosu misićnih i masnih komponenata kod sportista, predstavlja primarne informacije za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Trener ekipe Krima Uroš Bregar je inače i selektor reprezentacije Republike Slovenije.

Medijske objave:

http://www.rtnk.me/me/nik%C5%A1i%C4%87/fsfv:-u-podgorici-obavljeno--antropometrijsko-mjerenje-rukometa%C5%A0ica-krima-/

http://m.portalanalitika.me/clanak/358382/odrzano-antopometrijsko-mjerenje-dvostrukog-sampiona-evrope

https://www.mladiniksica.me/antopometrijsko-mjerenje-dvostrukog-sampiona-evrope-u-zenskom-rukometu/

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.