Odbranjena doktorska disertacija: Antropometrijski parametri kao indikatori gojaznosti kod adolescenata u Crnoj Gori




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto

 

Antropometrijski parametri kao indikatori gojaznosti kod adolescenata u Crnoj Gori - tema je na koju je kandidat Ivan Vasiljević, odbranio danas svoju doktorsku disertaciju na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, a pod mentorstvom prof. dr Duška Bjelice.

On je deveti kandidat koji je odbranio doktorsku disertaciju na ovom fakultetu, od njegovog osnivanja. 

Svoju disertaciju branio je pred komisijom u sastavu profesora Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG: prof. dr Kemala Idrizovića, prof. dr Duška Bjelice, prof. dr Steva Popovića, prof. dr Miroslava Kezunovića i profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu prof.  dr Zorana Miloševića. 

Vasiljević je kao student,  sa ekipom Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje bio četvorostruki uzastopni šampion u malom fudbalu svih univerziteta u Crnoj Gori, kao i univerzitetski prvak u atletici na 1500 m.

Od 2011. godine radi na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću kao saradnik u nastavi na osnovnim akademskim studijama – Fizička kultura na predmetima Košarka – tehnika, metodika, Košarka – taktika, Osnovi antropomotorike, Metodika antropomotorike, Atletika I, Atletika II i Plivanje i vaterpolo II, kao i na osnovnim primijenjenim studijama – Sportski treneri na predmetima Osnove sportskog treninga, Antropomotorika u sportu, Vježbe oblikovanja, Teorija, tehnika i metodika izabranog sports – košarka i Taktika i strategija izabranog sporta – košarka.

Na istom fakultetu je magistrirao 2013. godine sa temom “Uticaj identifikacije sa uspjesima državnih sportskih reprezentacija na nacionalni identitet u Crnoj Gori” i stekao zvanje magistra fizičke kulture.

Učesnik je projekta"Uticaj identifikacije sa uspjesima državnih sportskih reprezentacija na nacionalni identitet u Crnoj Gori i Makedoniji 2016. godine" 

Kordinator je i projekta "Procjena antropometrijskih paramtera kao indikatora gojaznosti, plantarna analiza stopala i identifikacija i karakterizacija sportskih talenata” u okviru Dana nauke o organizacija Ministarstva nauke Crne Gore 2017. i 2019. godine .

Takođe je bio jedan od predavača na Infofestu, festivalu informatičkih dostignuća, prethodne tri godine, sa temom “Antropometrijski parametri kao indikatori vrhunskog sporta”.

Bio je i predavač  na seminaru za stručno usavršavanje nastavnika fizičkog vaspitanje u organizacija Zavoda za školstvo Crne Gore 2015, 2018. i 2019. godine.

 

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.