Lisabonski sastanak EUFITMOS projekta: Kondicija kod mladih pratiće se u okviru evropske mreže  




FOTO GALERIJA

 

Evropska mreža za praćenje kondicije kod mladih na onlajn platformi, biće jedan od rezultata Erasmus + projekta, u kojem učestvuje Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Na inicijalnom sastanku pokretanja projekta „Evropski sistem praćenja fitnesa" (EUFITMOS) u Lisabonu, okupili su se predstavnici partnerskih evropskih univerziteta, među kojima su učestvovali i predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, dekan Stevo Popović i Bojan Mašanović.

„Na sastanku je utvrđena metodologija rada projekta za predstojeće tri godine, sa jasnim zadacima koji se ogledaju u stvaranju evropske mreže za praćenje kondicije kod mladih, u rasponu od osnovne do srednje škole. Projekat će premostiti razlike između znanja, smjernica, koncepata za nadgledanje i ocjenjivanje, među zemljama i među različitim pokazateljima o kondiciji“, objasnio je Popović.

Jedan od ciljeva je i priručnik za standardizovano praćenje fitnesa, modul treninga za nastavnike fizičkog vaspitanja i priručnik za nastavnike fizičkog vaspitanja.

Projekat se realizuje u okviru programa Erasmus +: Saradnja u partnerstvu na sportskom polju i neprofitnim evropskim sportskim događajima, a finansira ga evropska agencije EACEA.  

Koordinator projekta je Fakultet humane kinetike Univerziteta u Lisabonu iz Portugalije.

Na inicijalnom sastanku su bili predstavnici ostalih partnerskih organizacija, učesnica ovog projekta: Udruženja za razvoj omladinskog sporta iz Portugalije, Tehničkog univerziteta iz Minhena iz Njemačke, Sportskog saveza Slovenije iz Slovenije, Univerziteta Aristotel iz Soluna iz Grčke i Univerzitetske fondacije Isabel i iz Španije.

 

Medijske objave: 

 

http://portalanalitika.me/clanak/359106/kondicija-kod-mladih-pratice-se-u-okviru-evropske-mreze

https://www.mladiniksica.me/kondicija-kod-mladih-pratice-se-u-okviru-evropske-mreze/

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.