Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 25.02.2020

Testirani igrači FC Liburn u Djakovici šampioni Kosova i učesnici kvalifikacione runde Lige šampiona Evrope u FutsaluFOTO GALERIJA

U Đakovici su profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili antropometrijsko mjerenje igrača Futsal kluba Liburn iz Đakovice koji je aktuelni prvak Kosova i učesnik kvalifikacione runde Lige Šampiona u futsalu.

FC Liburn koji je osnovan 2009. godine trenutni je lider Superlige Kosova u futsalu, a 4 puta je bio državni šampion i 4 puta pobjednik Kupa Kosova.

Kompletnu analizu morfoloških indikatora imali su i trener Luan Kozniku i pomoćni trener Valon Kasapi.

Mjerenje bioelektričnom impedansom za analizu sastava tijela realizovali su prof. dr Duško Bjelica, prof. dr Stevo Popović, dr Jovan Gardašević i dr Ivan Vasiljević sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore kao i dr Fitim Arifi i dr Sami Sermaxhaj sa Universi Koledža u Prištini.

Morfološki prostor definišu longitudinalna i transverzalna dimenzionalnost, volumen i masa tijela, kao i potkožno masno tkivo, a svrha morfoloških karakteristika je da se poboljšaju vještine u mnogim sportovima, izjavio je profesor Bjelica.

Image

Broj posjeta : 331