Radovi posljednje CSA konferencije objavljeni u aprilskom izdanju časopisa MJSSM




Radovi posljednje CSA konferencije objavljeni u aprilskom izdanju časopisa MJSSM

Originalni naučni radovi koji su predstavljeni na nedavno održanoj video konferenciji Crnogorske sportske akademije, pred oko 200 naučnika iz 46 zemalja, našli su svoje mjesto u novom izdanju časopisa Montenegrin Journal of Sports Sience and Medicine, u kojem su objavljeni njihovi sažeci.

Elektronsko izdanje ovog časopisa već je dostupno na linku: http://www.csakademija.me/conference/download/MJSSM_April_2020.pdf

Glavni urednici ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović, u uvodnoj riječi ovog izdanja,  izrazili su zahvalnost svim  naučnicima na učešću u konferenciji koja promoviše i razvija sportske nauke kroz umrežavanje, proučavanje i istraživanje.

"Ove godine, za konferenciju koju je podržala Centralna evropska inicijativa (CEI), sastavili smo visokoprofilni naučni program s plenarnim i paralelnim sjednicama (usmenim i poster) ", stoji u uvodnoj riječi urednika.

Radovi koji su predstavljeni u novom izdanju, obuhvataju teme sa konferencije iz područja bioloških i medicinskih nauka, bihevioralnih i društvenih nauka, humanističkih i umjetničkih i društvenih istraživanja, politika i praksi povezanih sa savremenim perspektivama sporta, tjelesnim aktivnostima i zdravljem. 

Urednici izdanja su iskazali vjerovanje da je učesnicima konferencija bila forum za najnovija istraživanja i teorijski i primijenjeni uvid u područje sporta i srodnih disciplina, te da je i ove godine konfrencija doprinijela razvoju globalnih pristupa u različitim specijalizovanim područjima i širem pogledu na sportske nauke.

Uz tradicionalno pokroviteljstvo Crnogorskog olimpijskog komiteta i u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje UCG, konferencija u organizaciji CSA svoj uspjeh, kako su istakli, duguje i podršci partnera, među kojima posebno partnerskim univerzitetima iz Francuske, Njemačke, Portugala, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Kosova, potom Univerziteta Crne Gore i univerzitetskih jedinica.

Ove godine se, prvi put, u posljednjih 17 godina, konferencija održala onlajn, zbog posebnih okolnosti, uslovljenih globalnom pandemijom i primjenom mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19.

Radovi koji se objavljuju u MJSSM časopisu su prihvaćeni i prezentirani abstarkti (usmeni ili u prezentaciji), u okviru ove konferencije.

Časopis MJSSM je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

U pismu zahvalnosti, organizatori su svim učesnicima poželjeli bolja vremena te da već mogu da rezervišu datume za XVIII izdanje konferencije koje će se održati u Cavtatu, u Hrvatskoj, 2021. godine,  od 8. do 11. aprila.

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/56574-najprestizniji-naucni-skup-iz-sportskih-nauka-u-dubrovniku-od-2-do-5-aprila-2020-godine

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=70084

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/50179-sva-izdanja-casopisa-montenegrin-journal-of-sports-science-and-medicine

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/radovi-posljednje-csa-konferencije-objavljeni-u-aprilskom-izdanju-casopisa-mjssm

https://volimpodgoricu.me/2020/04/08/radovi-posljednje-csa-konferencije-objavljeni-u-aprilskom-izdanju-casopisa-mjssm/

https://www.mladiniksica.me/radovi-posljednje-csa-konferencije-objavljeni-u-aprilskom-izdanju-casopisa-mjssm/

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/naucni-radovi-u-novom-izdanju-casopisa-montenegrin-journal-of-sports-sience-and-medicine/

https://www.portalanalitika.me/clanak/naucni-radovi-u-novom-izdanju-casopisa-montenegrin-journal-of-sports-sience-and-medicine

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=740636&datum=2020-04-12

 

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.