Pokrenuto istraživanje o načinima na koje studenti Univerziteta Crne Gore ispunjavaju slobodno vrijeme




Pokrenuto istraživanje o načinima na koje studenti Univerziteta Crne Gore ispunjavaju slobodno vrijeme

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore pokrenuli su istraživanje o načinima na koje studenti Univerziteta Crne Gore provode slobodno vrijeme, od uvođenja privremenih mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19 i ograničenja slobodnog kretanja. 

Istraživanje putem anonimnog onlajn  upitnika, pokrenuli su doc.dr Dragan Krivokapić, doc. dr Danilo Bojanić i doc. dr Milovan Ljubojević.

"Kao što je poznato, za sada je najsigurniji vid zaštite od virusa  Covid 19 boravak u kući ili stanu, što je efikasno podržano kampanjom “Ostani doma“. Cjelodnevni boravak u svom domu naši studenti kao i svi građani različito doživljavaju jer su se ustaljeni načini provođenja slobodnog i radnog vremena promijenili", objašnjava profesor Krivokapić.

Prema njegovim riječima, osnovni cilj istraživanja ovom online anketom bi bio uvid u aktivnosti kojima se studenti Univerziteta Crne Gore bave tokom slobodnog vremena u kućnim uslovima, sa posebnim akcentom na aktivno vrijeme posvećeno fizičkom vježbanju.

"Rezultati ovog istraživanja će biti korišćeni isključivo u naučne  svrhe u pravcu sagledavanja načina kojima bi se olakšale slične situacije i ispunilo slobodno vrijeme na zdraviji način. To smo pojasnili i u dopisu studentima", kazao je Krivokapić.

Anketa za studente je dostupna na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSei07ySwDFWgF_QNjxuYAarbG7JIPhRXxOrpeew6OydtLuoBQ/viewform?usp=sf_link

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/pokrenuto-istrazivanje-o-nacinima-na-koje-studenti-univerziteta-crne-gore-ispunjavaju-slobodno-vrijeme

https://volimpodgoricu.me/2020/04/24/pokrenuto-istrazivanje-o-nacinima-na-koje-studenti-univerziteta-crne-gore-ispunjavaju-slobodno-vrijeme/

https://www.antenam.net/drustvo/156424-anketa-za-studente-kako-provodite-slobodno-vrijeme

https://www.mladiniksica.me/pokrenuto-istrazivanje-o-nacinima-na-koje-studenti-ucg-ispunjavaju-slobodno-vrijeme/

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.