Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Nagrada za najbolji esej na temu fizičke aktivnosti u izolaciji pripala novinaru
Nagrada za najbolji esej na temu fizičke aktivnosti u izolaciji pripala novinaru

Stručni žiri Konkursa za najbolji esej na temu ''Sport i fizička aktivnost u izolaciji izazvanoj korona virusom'', sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, imenovao je juče tri prvonagrađena autora.

Prva nagrada, prenosivi laptop računar, pripala je novinaru Radija Crne Gore i sekretaru Kik boks saveza Crne Gore Marku Peroviću.

Drugu, novčanu nagradu, u iznosu od 200 eura, osvojio je novinar Branko Krivokapić, dok je treća novčana nagrada, u iznosu od 100 eura pripala sportskom psihologu Nikoli Mijuškoviću, zaposlenom u Healthy life.

Konkurs koji je bio otvoren za sve zainteresovane studente i nastavnike, sportiste, sportske trenere i medijske stručnjake, kao i ostalu stručnu javnost, raspisali su Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Crnogorski olimpijski komitet i Crnogorska sportska akademija.

Eseji dobitnika nagrada biće objavljeni u naučnom časopisu Journal of Anthropology of Sport and Physical Education koji se dostupan na sajtu: www.jaspe.ac.me

Dobitnici nagrada će, takođe, dobiti jednogodišnje članstvo u Crnogorskoj sportskoj akademiji.

U sastavu stručnog žirija, koji je ocijenio radove, bili su su doc. dr Dragan Krivokapić, predsjednik žirija, doc. Dr Bojan Mašanović i dr Jovan Gardašević, sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Takmičenje je imalo za cilj da otvori široku debatu u vrijeme izolacije na temu uticaja savremenih okolnosti na sport kao fenomen današnjice u svijetu, fizičku aktivnost, i zdravlje iz svih dostupnih perspektiva kao što su, prije svega takmičarska, te sociološka, psihološka, pedagoška, ekonomska, zdravstvena, politička, medijska, turistička i sva druga pitanja koja mogu unaprijediti navedenu oblast u kriznim vremenima, te upoznati sve potencijalne čitaoce sa neizvjesnošću u svakodnevnom životu sa kojom smo se iznenada susreli i sa kojom se moramo izboriti u bliskoj budućnosti.

Radovi dobitnika dostupni su i na linku https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/67842-konkurs-za-najbolji-esej-na-temu-sport-i-fizicka-aktivnost-u-izolaciji-izazvanoj-korona-virusom-rok-za-prijave-do-22-aprila

Medijske objave: 

https://www.portalanalitika.me/clanak/nagrada-za-najbolji-esej-na-temu-fizicke-aktivnosti-u-izolaciji-pripala-novinaru

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/277076/nagrada-za-najbolji-esej-u-izolaciji-pripala-novinaru-rtcg.html

http://www.magazinnina.me/imenovana-tri-prvonagradena-autora-za-esej-na-temusport-i-fizicka-aktivnost-u-izolaciji-izazvanoj-korona-virusom/

https://mina.news/mina-sport/prva-nagrada-marku-perovicu/

https://www.mladiniksica.me/nagrada-za-najbolji-esej-na-temu-fizicke-aktivnosti-u-izolaciji-pripala-novinaru/

http://www.cetinjskilist.com/index.php/drustvo/item/6970-struka-nagradila-rad-branka-krivokapica-o-korona-virusu

https://www.onogost.me/sport/ostali-sportovi/mijuskovic-trecenagradeni-za-najbolji-esej-na-temu-fizicke-aktivnosti-u

https://www.pobjeda.me/clanak/novinar-rtcg-nagraden-za-najbolji-esej-u-izolaciji

 

 

Image

Foto izvor

 

Broj posjeta : 1212