ANA MILAČIĆ ZA MNEMAGAZIN.ME: Period za nama iskoristila sam za učenje i spremanje završnog ispita




ANA MILAČIĆ ZA MNEMAGAZIN.ME: Period za nama iskoristila sam  za učenje i spremanje završnog ispita

Crnogorska rukometašica Ana Milačić, koja već duže vrijeme niže uspjehe u Grčkoj kao najbolja igračica najkvalitetnije rukometne lige u toj zemlji, zbog pandemije koronavirusa vratila se u Crnu Goru odmah po obustavi rukometnog prvenstva u toj zemlji.

Kako je kazala u razgovoru za Montenegro magazin, mjere predostrožnosti u Grčkoj pokrenute su ranije nego u Crnoj Gori, a povratak u domovinu ju je obradovao.

Image-Grčka nije bila ugroženo područje, ali su mjere predostrožnosti pokrenute mnogo ranije nego kod nas. Čim je prvenstvo stopirano, prioritet je bio povratak kući. U Crnu Goru sam doputovala u pravo vrijeme da ne ugrozim sebe, ni ljude oko sebe. Iskrena da budem, ne postoje riječi kojima bih opisala sreću u trenutku slijetanja na podgorički aerodrom prije dva i po mjeseca, i sa druge stane, strah u toku tog neizvjesnog “corona putovanja” – kazala je Milačić.

Ona ističe da se prilično brzo prilagodila novonastaloj situaciji, te da joj poštovanje mjera nije predstavljalo problem, a budući da je apsolventkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore u Nikšiću, vrijeme u izolaciji joj je brže proteklo uz pripremu ispita i diplomskog rada.

-Radosna sam što sam ovaj period provela u Crnoj Gori, sa dragim ljudima. Brzo sam se prilagodila novonastaloj situaciji, pa mi poštovanje propisanih mjera nije predstavljalo problem. Period samoizolacije po samom povratku je brzo prošao zahvaljujući spremanju preostalog ispita i diplomskog rada  – ističe naša sagovornica.

Kako je kazala, ne očekuje skorašnji povratak klupskim obavezama, jer će novo prvenstvo u Grčkoj početi tek u septembru. Teško je, smatra Milačić, predvidjeti izazove sa kojima će se sport suočiti u bliskoj budućnosti.Image

-Odluka Grčke rukometne federacije je da u nove pobjede krećemo od septembra. Zdravlje je na prvom mjestu. Teško je predvidjeti izazove sa kojima će se rukomet i generalno sport suočiti u bliskoj budućnosti jer je trenutna situacija promijenila tokove života svih nas. Bilo bi lijepo kada bi jedina posljedica ove pandemije bila ranije završena sezona 2019/2020 – navela je Milačić.

Ana Milačić je sa grčkim klubom AEK osvojila duplu krunu, kup i prvenstvo Grčke. Ranije je igrala u Solunu, Nišu, Zagrebu a ponikla je u Budućnosti iz Podgorice. Dobitnica je Plakete Montenegrin Journal Sport and Science Medicine. U razgovoru za Montenegro magazin, prisjetila se i svojih početaka.

Image-Sve je krenulo kao igra na času fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, nisam ni slutila da će mi to postati profesija. Na odlazak iz rodnog grada odlučila sam se sa 19 godina i počela da upoznajem bogatstva bavljenja sportom. Imala sam tu sreću da igram u predivnim gradovima – Niš, Zagreb, Skoplje, Solun, Atina, i svaki od njih je ostavio neizbrisiv trag u karijeri i donio mi prijateljstva i uspomene za cijeli život – prisjeća se Ana.

Kako zaključuje, rukomet je njena prva ljubav, i kroz uspone i padove, pobjede i poraze, pružio joj je mnogo više od 

Image

medalja i pehara…

 

 

 

D.Markuš
Foto:
 Privatna arhiva

 

 

 

Originalni izvor : https://mnemagazin.me/2020/05/18/rukometasica-ana-milacic-period-samoizolacije-iskoristila-sam-da-spremim-ispit-i-diplomski/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.