Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 01.07.2020

Prijem radova za internacionalnu CSA naučnu konferenciju počinje danasX

Za još jedno izdanje internacionalne konferencije „Sport, fizička aktivnost i zdravstvo: savremene perspektive", koja okuplja naučnike svijeta na temu aktuelnosti sporta i medicine, Konkurs za prijem radova naučnika raspisan je danas, 1. jula 2020. godine.

PredsjedavajuImageći ove konferencije prof. dr Duško Bjelica kazao je da je već poznat datum iduće CSA konferencije.

„U ime domaćina, Crnogorske sportske akademije, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore i Organizacionog odbora konferencije i pokroviteljstva tradicionalnih partnera, najavili smo predstojeći osamnaesti naučni skup Crnogorske sportske akademije  u Dubrovniku, odnosno u  Cavtatu, u Hrvatskoj, od 8. do  11. aprila 2021. godine“, kazao je predsjedavajući Bjelica.

On je izrazio nadu da će se do iduće godine stanje sa pandemijom virusa COVID 19 normalizovati, te da će ovogodišnju onlajn konferenciju, iduće godine zamijeniti susreti naučnika iz cijelog svijeta, što je uvijek bolja mogućnost za umrežavanje, uspostavljanje veza, širenje znanja i boljitak nauke, prmociju naših naučnika, pa i države Crne Gore. Do sada je ova konferencija okupljala naučnike iz više od 50 zemalja. 

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Stevo Popović je kazao da posle toliko godina rada na internacionalnoj prepoznatljivosti ove konferencije, možemo slobodno reći da je ona postala i brend internacionalne naučne misli u oblasti sporta i medicine.

"Konferencija će i sljedeće godine biti fokusirana na vrlo aktualne teme iz svih područja sportske nauke i uključuje pozvImageane predavače, renomirana imena iz svijeta nauke, radionice, školu treninga, usmene prezentacije i postere u područjima bioloških i medicinskih nauka, zdravstvenih nauka, bihevioralnih i društvenih nauka, humanističkih i umjetničkih i društvenih nauka istraživanja, politika i praksi povezanih sa savremenim perspektivama sporta, fizičke aktivnosti i zdravlja“, kazao je dekan Popović.

Prezentirani sažeci sa konferencije će biti objavljeni u Crnogorskom časopisu za sportske nauke i medicinu (Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine),  koji izdaju Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore.

Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

Ove godine se prvi put, u posljednjih 17 godina, održala onlajn, zbog posebnih okolnosti, uslovljenih globalnom pandemijom i primjenom mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19.

Više informacija o konferenciji, dostupno je na linku: http://www.csakademija.me/conference/

 

Povezane vijesti:

Najprestižniji naučni skup iz sportskih nauka

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/prijem-naucnih-radova-za-internacionalnu-csa-naucnu-konferenciju-od-danas

https://makanje.me/clanak/2612?fbclid=IwAR2GnNQaUHCINt71v3ry4Gr1UjChV_IInrTG4BcBt5qx1tSSZ7Npv1UtGck

 

Broj posjeta : 381

29.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Dokumenta potrebna za upis na prvu godinu osnovnih studija na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje


20.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

1. juna istekao rok za uplatu školarine i izmirenje duga, od 22.juna obustave u knjiženju ispita do izmirenja duga


04.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Termini završnih i popravnih ispita - jun/jul 2020. godine


29.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2020/2021. godinu


10.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Sva antropometrijska testiranja fudbalera Republike Kosovo na Univerzitetu Crne Gore - reprezentacija i klubova, seniora, juniora i futsala


09.05.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore organizovao je online anketno istraživanje za fudbalere 1. Telekom fudbalske lige Crne Gore


04.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Sva antropometrijska testiranja na Univerzitetu Crne Gore počev od 20.05.2017.godine - sportista, klubova i reprezentacija iz Crne Gore, Francuske, Velike Britanije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Norveške, Bugarske, Ukrajine, Kosova, Albanije, Estonije, Rusije, Portugala, Sjeverne Makedonije i Izraela


27.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Sva antropometrijska testiranja na Univerzitetu Crne Gore počev od 20.05.2017.godine - sportista, klubova i reprezentacija iz Crne Gore, Francuske, Velike Britanije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Norveške, Bugarske, Ukrajne, Kosova, Albanije, Estonije, Rusije, Portugala, Sjeverne Makedonije i Izraela


23.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Profesori Univerziteta Crne Gore u Tivtu testirali seniorsku i mladu košarkašku reprezentaciju Crne Gore


23.06.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Na Univerzitetu Crne Gore antropometrijsko mjerenje muške seniorske reprezentacije Crne Gore