Prijem radova za internacionalnu CSA naučnu konferenciju počinje danas




Prijem radova za internacionalnu CSA naučnu konferenciju počinje danas

Za još jedno izdanje internacionalne konferencije „Sport, fizička aktivnost i zdravstvo: savremene perspektive", koja okuplja naučnike svijeta na temu aktuelnosti sporta i medicine, Konkurs za prijem radova naučnika raspisan je danas, 1. jula 2020. godine.

PredsjedavajuImageći ove konferencije prof. dr Duško Bjelica kazao je da je već poznat datum iduće CSA konferencije.

„U ime domaćina, Crnogorske sportske akademije, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore i Organizacionog odbora konferencije i pokroviteljstva tradicionalnih partnera, najavili smo predstojeći osamnaesti naučni skup Crnogorske sportske akademije  u Dubrovniku, odnosno u  Cavtatu, u Hrvatskoj, od 8. do  11. aprila 2021. godine“, kazao je predsjedavajući Bjelica.

On je izrazio nadu da će se do iduće godine stanje sa pandemijom virusa COVID 19 normalizovati, te da će ovogodišnju onlajn konferenciju, iduće godine zamijeniti susreti naučnika iz cijelog svijeta, što je uvijek bolja mogućnost za umrežavanje, uspostavljanje veza, širenje znanja i boljitak nauke, prmociju naših naučnika, pa i države Crne Gore. Do sada je ova konferencija okupljala naučnike iz više od 50 zemalja. 

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Stevo Popović je kazao da posle toliko godina rada na internacionalnoj prepoznatljivosti ove konferencije, možemo slobodno reći da je ona postala i brend internacionalne naučne misli u oblasti sporta i medicine.

"Konferencija će i sljedeće godine biti fokusirana na vrlo aktualne teme iz svih područja sportske nauke i uključuje pozvImageane predavače, renomirana imena iz svijeta nauke, radionice, školu treninga, usmene prezentacije i postere u područjima bioloških i medicinskih nauka, zdravstvenih nauka, bihevioralnih i društvenih nauka, humanističkih i umjetničkih i društvenih nauka istraživanja, politika i praksi povezanih sa savremenim perspektivama sporta, fizičke aktivnosti i zdravlja“, kazao je dekan Popović.

Prezentirani sažeci sa konferencije će biti objavljeni u Crnogorskom časopisu za sportske nauke i medicinu (Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine),  koji izdaju Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore.

Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

Ove godine se prvi put, u posljednjih 17 godina, održala onlajn, zbog posebnih okolnosti, uslovljenih globalnom pandemijom i primjenom mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19.

Više informacija o konferenciji, dostupno je na linku: http://www.csakademija.me/conference/

 

Povezane vijesti:

Najprestižniji naučni skup iz sportskih nauka

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/prijem-naucnih-radova-za-internacionalnu-csa-naucnu-konferenciju-od-danas

https://makanje.me/clanak/2612?fbclid=IwAR2GnNQaUHCINt71v3ry4Gr1UjChV_IInrTG4BcBt5qx1tSSZ7Npv1UtGck

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.