Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 10.07.2020

Za Fizičku kulturu i zdrave stilove života u II roku 25 mjesta, a za program Sportski novinari i treneri 21 mjestoFoto1

Foto2

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore pravo upisa steklo je  35 kandidata  za studijski program Fizička kultura i zdravi stilovi života,  dok se 39 kandidata za studijski programu Sportski novinari i treneri.

Prema riječima šefa studijskih programa Fakulteta doc. dr Milovana Ljubojevića, za Fizičku kulturu i zdrave stilove života preostalo je 25 mjesta, dok je za program Sprotski novinari preostalo 21 slobodno mjesto.

“Kandidatima su unaprijed jasno predstavljeni načini rangiranja, ali zbog budućih kandidata treba naglasiti da pravo prijave imaju svi Imagesvršeni srednjoškolci (iz svih srednjih škola), da se boduje uspjeh iz četiri razreda srednje škole,maturski ispit, i uspjeh iz predmeta koji su od značaja za studijski program na koji konkurišu, u trećem i četvrtom razredu srednje škole. Za Fizičku kulturu i zdrave stilove života je to maternji jezik i biologija; dok je za Sportski novinari i treneri - maternji jezik i strani jezik. Osim toga, boduju se discipline koje se polažu na prijemnom ispitu, na način kako je to precizno opisano u „Vodiču“ na našem sajtu, a u kojem je opisan detaljan način realizacije zadataka (sportskih disciplina), kao i način bodovanja, od odustajanja na pojedinim disciplinama, do odličnih rezultata koji se boduju najvišim ocjenama”, objašnjava Ljubojević.

On je pozvao kandidate koji ovog puta nijesu uspjeli da polože prijemni ispit, ili iz različitih razloga nijesu bili u prilici da polažu prijemni ispit, a žele da studiraju na studijskim programima Fakulteta, da se prijave za drugi termin prijemnog ispita.

“To im daje dodatno vrijeme da se bolje pripreme, a i već su sada upoznati kako sve to izgleda na samom terenu. Važno je napomenuti da se discipline koje se polažu za studijski program Fizička kultura i zdravi stilovi života neće mijenjati. Savjetovao bih kandidate da koriste pogodnost da se na našem fakultetu svakodnevno organizuju pripreme za polaganje prijemnog ispita, gdje imaju priliku da prođu kroz sve dicipline i uvježbavaju i poboljšavaju rezultate na istim”, ukazao je Ljubjević.

On je kazao da budući svršeni studenti programa Fizička kultura i zdravi stilovi života,  stiču mogućnost da rade u obrazovnim institucijama (škole, zavodi, ministarstva, sportski savezi i drugi), turističkim kompleksima, sportskim klubovima, organizacijama koje se bave zdravim načinima života, u specijalizovanim organizacijama (vojska, policija i slično).

“Što se tiče aktuelnosti programa Sportski novinari i treneri, treba imati na umu da Zakon o sportu predviđa da svaki sportski kolektiv mora imati trenera sa trenerskom diplomom. Takođe, svjedoci smo koliko je svakodnevno novih medija  (štampanih, elektronskih) na našim prostorima, te je potražnja sportskih novinara sve veća. Upravo su ovo razlozi zbog kojih je interesovanje za naše programe uvijek veliko”, zaključuje Ljubojević.

 

Rang lista prijavljenih kandidata - Fizička kultura i zdravi stilovi života - prvi upisni rok jul 2020. godine

Rang lista prijavljenih kandidata - Sportski novinari i treneri - prvi upisni rok jul 2020. godine

 

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/za-fizicku-kulturu-i-zdrave-stilove-zivota-u-drugom-roku-25-mjesta-za-program-sportski-novinari-i-treneri-21-mjesto

 

Broj posjeta : 706

04.08.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Testirani fudbaleri danilovgradske Iskre - učesnici pretkvalifikacija za ligu Evrope


31.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Kompletna antropometrijska mjerenja fudbalera i fudbalerki Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije na Univerzitetu Crne Gore seniora, juniora i futsala


30.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Sva izdanja časopisa Journal of Anthropology of Sport and Physical Education


25.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Raspored ispita za septembarski ispitni rok


22.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita i konačna rang lista kandidata - Fizička kultura i zdravi stilovi života, drugi upisni rok jul, 2020


21.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Rezultati prijemnog ispita (test) i konačna rang lista kandidata - Sportski novinari i treneri drugi upisni rok jul, 2020


18.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

PRIJAVA ISPITA ZA SEPTEMBARSKI ISPITNI ROK


15.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Polaganje prijemnog ispita na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 21 - 22. jula 2020 godine.


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Fizička kultura i zdravi stilovi života - prvi upisni rok jul 2020. godine


10.07.2020

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Konačna rang lista i obavještenje o upisu - Sportski novinari i treneri - prvi upisni rok jul 2020. godine