Evropski kongres FIEP sa CSA Konferencijom




Evropski kongres FIEP sa CSA Konferencijom

Evropski kongres Federacije međunarodnog fizičkog obrazovanja FIEP pridružiće se  18. izdanju godišnje naučne konferencije Crnogorske sportske akademije, koja će biti održana u Cavtatu, od 8 do 11. aprila 2021. godine. 

FIEP (FÉDÉRATION INTERNATIONALE D´ÉDUCATION PHYSIQUE) je najstarija evropska federacija za fizičko vaspitanje koja je osnovana 1923. godine u Briselu, sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblastima obrazovanja, fizičkog vaspitanja i sportskog obrazovanja, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije i upotrebe i zaštite na otvorenom za ljude svImageih starosnih grupa i u svim zemljama svijeta i da neguje i doprinosi međunarodnoj saradnji u navedenim oblastima.

- Čast nam je što imamo priliku da budemo domaćini ovako prestižnom kongresu, a još nam je veća zadovoljstvo što je menadžment vodeće federacije u oblasti fizičkog vaspitanja prepoznao kvalitet naše godišnje konferencije i prihvatio da njihov kongres bude dio priče koju već godinama razvijamo vrijednim radom i velikim trudom – naveo je predsjednavajući ove naučne konferencije prof. dr Duško Bjelica.

Nacionalni koordinator iz Crne Gore, prof. dr Stevo Popović, inače predsjedavajući naučnog odbora najavljenog naučnog skupa, kazao je da je interesantno dodati da će u toku konferencije, pored već ustaljenih aktivnosti koje struktura CSA konferencije tradicionalno baštini, program biti obogaćen i „FIEP New Leaders“ programom, koji ima za cilj da, iz godine u godinu, promoviše mlade lidere koji stasavaju u FIEP-u.Image

- Takođe, u navedenom periodu će biti održan i sastanak nacionalnih koordinatora FIEP-a koji čine predstavnici svih evropskih država, a na kojem se razmatraju tekuća pitanja koja se otvaraju u periodu od kongresa do kongresa u oblasti fizičkog vaspitanja na evropskom kontinentu,  dodao je prof. dr Popović.

Poslednje izdanje ove konferencije promovisali su Evropski koledž sportskih nauka (ECSS) i Internacionalna asocijacije učesnika olimpijske akademije IOAPA, najavivši ga na svojim internet stranicama.

Zbog posebnih okolnosti, uslovljenih globalnom pandemijom i primjenom mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19, 17. izdanje je jedino održano onlajn, okupivši i tada oko 200 imena iz svijeta sportskih nauka i medicine.

 

Povezane vijesti: 

Najprestižniji naučni skup

Link za prijavu: http://www.csakademija.me/conference/ 

 

Medijske objave:

https://fosmedia.me/mobile/infos/drustvo/evropski-kongres-fiep-sa-csa-konferencijom

https://www.portalanalitika.me/clanak/evropski-kongres-fiep-sa-csa-konferencijom

https://www.mladiniksica.me/ucg-evropski-kongres-fiep-sa-csa-konferencijom/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.