Poznata imena plenarnih predavača međunarodne naučne konferencije CSA u oblasti sportskih nauka




Poznata imena plenarnih predavača međunarodne naučne konferencije CSA u oblasti sportskih nauka

Za XVIII izdanje međunarodne konferencije Crnogorske sportske akademije, koja okuplja naučnike u oblasti sportskih nauka iz cijelog svijeta, već su poznata tri imena plenarnih predavača, mladih naučnika koji su ostvarili prestižne rezultate.

Svoje istraživačke rezultate i naučna interesovanja prenijeće prof. dr Dario Novak, prof. dr Brigita Mieziene i doc. dr Jovan Gardašević, na koferenciji koja se održava, od 8. do 11. aprila 2021. godine, u Dubrovniku.

Prof. dr Dario Novak predavač je na Sveučilištu u Zagrebu i istraživač Instituta za antropologiju, čija su interesovanja  vezana za integrisani i holistički pristup na polju ljudskog zdravlja i performansi. Bio je postdoktorand na univerzitetima Kolumbija u Njujorku i Harvard, u Bostonu. Urednik je jedne knjige i autor preko 200 publikacija u naučnim i sportskim časopisima. Dobitnik je nagrade FIEP Europe Thulin Award 2011. od Međunarodne federacije fizičkog vaspitanja (FIEP Europe) i nagrade FIEP Cross of Honour od Međunarodne federacije fizičkog vaspitanja (FIEP World).  FIEP Meksiko mu je 2017. godine odao priznanje medaljom prof. Adolfo Pérez Acosta, kao izvanrednom naučniku. Uz to, kao mlad istraživač, dobitnik je brojnih nacionalnih nagrada.  

Prof. dr Brigita Mieziene, koja je doktorirala u oblasti zdravstvene psihologije (2016.), prenijeće svoje znanje iz studija koje se odnose na ponašanja koja su vezana za zdravlje, poput fizičke aktivnosti, ishrane i uloge različitih psihosocijalnih faktora. Ona je bila glavni učesnik ili vođa naučnih, studijskih i eksperimentalnih razvojnih projekata, kao i supervizor završnih radova studenata na doktorskim studijama. Bila je korisnik naučnih stipendija Univerziteta Harvard, proučavajući metodologiju istraživanja i ulogu socijalnog kapitala u zdravstvenim ponašanjima.

Dr Jovan Gardašević je u akademskom zvanju docenta na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Sekretar je i uredničkog odbora naučnog časopisa Sport Mont koji je indeksiran u jednoj od najznačajnijih međunarodnih baza Scopus. Gardaševoć se ističe i objavljenim naučnim radovima u časopisima indeksiranim u WOS-u. Jedan je od članova lidera FIEP-a (Fédération Internationale d’Education Physique), jedne od najvećih svjetskih organizacija iz oblasti fizičkog i sportskog obrazovanja.

Konferenciju na kojoj će govoriti organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i drugim međunarodnim partnerima, kao i pod pokroviteljstvom tradicionalnih i novih partnera.

 

Više informacija dostupno je na linku konferencije:  http://csakademija.me/conference/invited-speakers.html 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/56574-najprestizniji-naucni-skup-iz-sportskih-nauka-u-dubrovniku-od-2-do-5-aprila-2020-godine

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/poznata-imena-plenarnih-predavaca-medunarodne-naucne-konferencije-csa-u-oblasti-sportskih-nauka

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.