Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 16.10.2020

Testirani najbolji vaterpolisti Vojvodine iz Novog SadaFOTO 

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su u Novom Sadu mjerenje igrača vaterpolo kluba Vojvodina iz Novog Sada.

VK Vojvodina iz Novog Sada koji je osnovan 1935. godine je četvorostruki vicešampion Prve A lige Srbije i trostruki finalista Kupa Srbije.

Mjerenja su realizovana u prisustvu generalnog direktora kluba Marka Ćuka koji je dobio kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike, vrijednosti potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i bazalnog metabolizma kao i kompletnu segmentnu analizu tijela.

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević, dr Ivan Vasiljević i prof. dr Zoran Milošević sa Fakukteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu.

Prof. dr Duško Bjelica se zahvalio stručnom štabu vaterpolo kluba Vojvodina na gostoprimstvu i sjajnim uslovima tokom mjerenja. Profesor Bjelica je naglasio da vaterpolo kao specifičan sport zahtijeva od igrača, osim tehničko-taktičke i kondicionu pripremu kojoj će prethoditi dijagnostikovanje kao fundament vrhunskog sporta.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/testirani-vaterpolisti-iz-novog-sada

 

Broj posjeta : 250